25. října 2016 • 13:38

Nohejbalisté touží na mistrovství světa v Brně po dvou zlatech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Získat dvě zlaté medaile a jednu další finálovou účast - to je cíl českých nohejbalistů na mistrovství světa, které se uskuteční od 18. do 20. listopadu v Brně. Velkými konkurenty budou reprezentanti Slovenska, kteří na posledním světovém šampionátu před čtyřmi lety v Nymburce posbírali všechny tři tituly v jednotlivcích, dvojicích a trojicích. Český tým tehdy získal dvě stříbrné medaile a jednu bronzovou. Na startu se představí nohejbalisté z 21 zemí.


"Pokud nevyhrajeme ve dvojicích a trojicích zlaté medaile, tak to bude velké zklamání. Výkonnost na to máme a chceme ji potvrdit. Nechceme si dělat alibi, že nám stačí jen stříbro. To jsme měli už v Nymburku," řekl na dnešní tiskové konferenci prezident Českého nohejbalového svazu Kamil Kleník.

Problém nohejbalu spočívá v tom, že se soupeři nedají tak snadno zmapovat jako v jiných sportech. "Nevíme, jak se úroveň nohejbalu ve světě změnila. V nominaci jsem vsadil na zkušené hráče, které by neměla velká divácká kulisa zaskočit. Není prostor na to, abychom někoho zkoušeli," řekl trenér Petr Gulda.

V nominaci jsou Pavel Kop, Martin Müller, Radek Pelikán, Jakub Pospíšil, Lukáš Rosenberk, Petr Topinka (všichni Modřice), Jiří Doubrava (Benešov), Jakub Mrákava (Čakovice), Jan Vanke (Karlovy Vary) a Ondřej Vít (Žatec). Maskoty světového šampionátu budou figurky z knih Ondřeje Sekory Ferda Mravenec a Brouk Pytlík.

O rozlosování se dnes postarali dvacetinásobný mistr světa v kolové Jan Pospíšil a brněnská fotbalová legenda Petr Švancara. V soutěži trojic i v jednotlivcích budou mít čeští nohejbalisté za soupeře Rumunsko a postupujícího z kvalifikace. V soutěži dvojic bude soupeřem vedle postupujícího z kvalifikace tým USA.

"Rumunsko bude nepříjemným protivníkem, moc jsme si ho do skupiny nepřáli. Ale takový byl los. Možná je lepší podobného soupeř potkat už ve skupině," komentoval los kapitán českého týmu Radek Pelikán.

O šampionát je mezi diváky velký zájem. Na nedělní finálový program v hale s kapacitou tři tisíce diváků už zůstalo v předprodeji pouze deset procent vstupenek. Na sobotní program je prodáno 2000 vstupenek.

poš jo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud