25. října 2016 • 14:25

NHL je na inspekci v dějišti zimní olympiády Pchjongčchangu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zástupci NHL jsou na inspekci v Pchjongčchangu. V příštích dnech zkontrolují příslušenství a vybavenost hal Kwantong a Kangnung, kde se bude hrát olympijský hokejový turnaj v roce 2018, přestože zatím není vůbec jisté, že NHL své hráče i tentokrát uvolní.


Hokejové centrum Kwantong pro šest tisíc diváků se začalo stavět před více než dvěma lety a podle plánů měla v těchto dnech finišovat jeha dostavba. Druhé hokejové centrum Kangnung, jež pojme 10 tisíc diváků a kde se bude hrát o medaile, se staví od července 2014. Kompletně dokončeno má být v listopadu.

V inspekční skupině je například i bývalý vynikající zadák Matthieu Schneider, který zastupuje hráčskou asociaci NHLPA, ale také představitelé Mezinárodní hokejové federace IIHF.

O účasti hokejistů z NHL v Pchjongčchangu se má rozhodnout do 15. ledna příštího roku. Tento termín označil jako konečný Christophe Dubi, výkonný ředitel Mezinárodního olympijského výboru, který již odmítá finančně pokrývat pojištění a náklady na cestování. Rozhodnutí se však očekává již do konce tohoto roku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud