6. prosince 2016 • 15:02

Házenkářky slavily výhru nad Maďarskem zpěvem, ale bez alkoholu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zpěvem písničky Macejko, macejko známé od slovenské skupiny Senzus oslavily české házenkářky nečekanou výhru na mistrovství Evropy ve Švédsku, kterou si připsaly v úvodním zápase skupiny proti favorizovanému Maďarsku. Jak ale řekla ČTK levá křídelnice a nejlepší střelkyně týmu v utkání Veronika Malá, autorka pěti gólů ze hry, slavilo se bez alkoholu.


Když rozhodčí v Malmö ukončil zápas, celá česká lavička se vrhla na hřiště s rukama nad hlavou. Hráčky se chytily za ramena a začaly se točit v kruhu a poskakovat. Poděkovaly fanouškům a plácly si s nimi rukama. "V šatně jsme udělaly takový náš malý tanec. Vždycky si zpíváme písničku Macejko, ale nebyly to žádné velké oslavy, vše bylo bez alkoholu," uvedla dvaadvacetiletá Malá.

Nechce předvídat, zda Češky postoupí. K posunu mezi nejlepší dvanáctku však udělaly výrazný krok. "Skupina se ale ještě může zamotat a já neříkám hop, dokud nepřeskočím. Výhra nám pomohla, ale musíme se soustředit, protože nás čekají další dva zápasy ve skupině," řekla Malá, která otevřela i uzavřela skóre úvodního zápasu. Spolu s Hrbkovou dala nejvíce branek českého týmu, Hrbková však z pěti tref zaznamenala dvě ze sedmičky.

Malá byla výrazně vidět i v dramatickém druhém poločase, kdy se Češky tahaly s Maďarkami o jednu branku. Nejprve se dokázala prosadit z křídla střelou z dálky pod břevno, když Češky hrály dvojnásobné oslabení. Později zase Jeřábková bojovným skokem získala ztracený míč Maďarek a poslala do trháku právě Malou, která obešla soupeřky a nemýlila se.

"Je pro mě důležité, že moje branky pomáhají týmu. Jsem za to šťastná. Myslím, že nám pomohla dobrá příprava a že si každá hráčka na hřišti plnila, co měla. Klíčové bylo, že jsme se nelekly soupeře," dodala Malá, která působila nejprve v Písku a poté ve Slavii Praha. Od nynější sezony hraje v Oldenburgu. "Zahraniční angažmá mi hodně dalo psychicky, fyzicky i takticky. Je tam mnohem větší tlak, takže mě to tady drží," uzavřela Malá.

Češky ve středu čeká Černá Hora a v pátek uzavřou skupinu s Dánskem. Ze skupiny postoupí tři týmy do dalších bojů. Češkám by mohl stačit ze dvou zápasů už jen bod.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud