20. prosince 2016 • 21:01

Liberec vítězstvím v Pardubicích 3:2 zlomil sérii tří porážek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce vyhráli v 30. kole extraligy v Pardubicích 3:2 a po třech porážkách za sebou slaví tříbodový zisk. Bílí Tygři se ujali v první třetině dvoubrankového vedení, ale Dynamo dokázalo srovnat a zápas byl otevřený. Rozhodnutí padlo v 52. minutě, kdy se podruhé v zápase trefil útočník Vladimír Svačina.


"Jsme strašně rádi, že jsme tu sérii ukončili, i když nebyla nijak dlouhá. Není příjemné prohrát třikrát za sebou, ale předtím jsme zase měli neskutečnou šňůru. Teď to na nás padlo a už jsme nedávali góly tak lehce, naštěstí jsme to dneska zastavili," řekl po utkání Svačina.

Liberec zvítězil nad Pardubicemi v 11 předchozích vzájemných zápasech a ani tentokrát to zpočátku nevypadalo, že by mohla být série narušena. První šance utkání měl sice pardubický Tomášek, ale první třetina byla jinak v režii Bílých Tygrů, kteří si také vypracovali dvoubrankový náskok. V sedmé minutě se nejlépe před Kacetlem zorientoval Svačina, na rozdíl dvou branek zvýšil ve 13. minutě ranou z mezikruží Pyrochta.

"V první třetině jsme hráli dobře možná prvních pět minut, pak jsme začali být pasivní, soupeř to vycítil a využil ke dvěma brankám. O přestávce jsme hráčům řekli, že je potřeba se trošku zkonsolidovat a v naší situaci, kdy nám nic nešlo, hrát jinak," prohlásil trenér Pardubic Pavel Rohlík.

Dynamo naproti tomu promarnilo dvě přesilovky a nedařilo se mu dostat soupeře pod tlak. Zlom přišel až na začátku druhé třetiny, kdy Pardubice zásluhou Redenbacha zužitkovaly třetí početní výhodu a začaly se soupeřem rovnat krok. Naděje musel podpořit i Kacetl, který lapačkou sebral radost Jelínkovi.

Parádní chvíle pak přinesla 29. minuta. V ní se sólem blýskl Tomášek, ale po slalomu mezi beky ztroskotal na Willovi. Hra se rychle přelila na druhou stranu a v tutové šanci neuspěl Krenželok. Dynamo bylo nadále aktivní a ve 34. minutě slavilo vyrovnání, když Schaus vyzval od zadního mantinelu Hubáčka a ten mířil přesně.

"Ve druhé třetině jsme začali řešit všechno možné kromě hokeje. Diváky, rozhodčí a já nevím, co ještě. Na hře to bylo hned znát," doplnil Svačina. Větší pohromu už Liberec odvrátil, když ustál oslabení, a navíc v závěru třetiny trefil Bartovič horní tyč.

Vidina bodového zisku jako by oba týmy svázala a třetí třetina byla po dlouhou dobu spíše boj, Pardubice neuspěly ani s přesilovkou. Důležitý gól tak padl po zpočátku nenápadné akci. Šimek na modré čáře udržel v souboji kotouč, nahrál před branku, odkud se ranou pod horní tyč trefil Svačina. Srovnat mohl Klimenta, ale osamocený před Willem mířil vedle. Víc už Liberec soupeři nepovolil a těsný náskok udržel.

"Osobně to pro mě byl parádní zápas, přece jen Liberec mě bral kvůli gólům a dneska se mi podařilo vstřelit dva hodně důležité. Sám sebe sice pořád považuji spíše za nahrávače, ale ty góly se ode mě prostě čekají," dodal Svačina.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud