27. prosince 2016 • 19:50

Fanoušci Hradce nadchli Spengler Cup, Rybár dostal cenu od Hingisové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas plný zvratů prožili při svém prvním startu na Spenglerově poháru v Davosu hokejisté Hradce Králové. S Jekatěrinburgem prohrávali 0:1, poté vedli 2:1, znovu ztráceli při stavu 2:3, ale nakonec slavili výhru 4:3. Tu mocně slavili i čeští fanoušci, kteří do Švýcarska dorazili ve dvou autobusech a vzbudili velký ohlas. Zážitek má i brankář Patrik Rybár, jemuž ocenění pro nejlepšího hradeckého hráče předávala tenistka Martina Hingisová.



"Vyhráli jsme, takže bezprostřední dojmy jsou výborné. Chtěli jsme hrozně moc vyhrát. I když jsme do zápasu nevstoupili moc dobře a dostali rychle gól, tak se nám naštěstí podařilo v přesilovce vyrovnat. Pak to bylo vyrovnané utkání," řekl reprezentační útočník Richard Jarůšek.

Východočeši věřili v obrat i poté, co soupeř před druhou přestávkou otočil z 1:2 na 3:2. "Jekatěrinburg měl v nohách včerejší zápas, ale nebylo to na nich moc poznat, dobře bruslili, byli na tom dobře kombinačně. Důležitý byl ten gól na 3:3," zmínil Jarůšek vyrovnání Romana Kukumberga.

Brankář Hradce Patrik Rybár dostal po prvním zápase na Spengler Cupu cenu od tenisové legendy Martiny Hingisové
Brankář Hradce Patrik Rybár dostal po prvním zápase na Spengler Cupu cenu od tenisové legendy Martiny Hingisové

Energii dodávali mužstvu i tradičně hlasití fanoušci, kteří přijeli tým podpořit a předvedli třeba barevné hradecké choreo. "Byli neskuteční, chtěli jsme zápas otočit i kvůli nim. Celkově tu byla parádní atmosféra, v které se hraje opravdu výborně," pochvaloval si Jarůšek.

Poklonu si hradečtí fans vysloužili i od jednoho z fanoušků Davosu. „Neuvěřitelné představení. Díky, kluci!“ napsal si na twitterový účet Dumenig Stiffler.

"Klobouk dolů před nimi. Byl jsem v šoku, když jsem viděl, kolik fanoušků tady je," chválil i Kukumberg, jenž stejně jako Jarůšek dvakrát skóroval.

Šestatřicetiletý slovenský útočník KHL dlouho hrával a domnívá se, že mužstvu hodně pomohla i konfrontace během přípravy, kdy Královéhradečtí vyhráli bez porážky domácí Mountfield Cup za účasti Omsku a Ufy.

"Jen proto, že jde o tým KHL, neznamená, že jsou o kdo ví kolik lepší. Jsou to obyčejní hokejisté jako my. Máme ty zkušenosti z léta (z Mountfield Cupu), takže každý věděl, do čeho jde. A ničeho se nebál, nikdo neměl přehnaný respekt, což bylo důležité. A já si myslím, že český tým by se v KHL určitě neztratil," prohlásil Kukumberg.

"Dostali jsme první gól, přesto si myslím, že jsme tu první třetinu byli o trochu lepší a předčili jsme soupeře aktivitou, hráli jsme více na puku. Bylo dobře, že jsme během ní skóre alespoň srovnali, i když si myslím, že jsme měli využít více přesilových her, kterých jsme měli hodně," řekl kouč Václav Sýkora.

Připustil, že druhá třetina jeho svěřencům nevyšla. "Ta byla z naší strany horší, tam nás Avtomobilist přehrával. Zpátky do zápasu jsme se dostali až ve třetí třetině, kdy jsme začali hrát zase aktivně a podařilo se nám výsledek otočit. Jsme rádi, že jsme dosáhli na první vítězství," pochvaloval si Sýkora.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud