5. ledna 2017 • 16:40

Fotbalisté Slavie odletěli do Číny s 25 hráči včetně Sýkory

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Slavie dnes po obědě odletěli na soustředění do Číny i s novou posilou reprezentačním univerzálem Janem Sýkorou, jehož přestup z Liberce je téměř dokončen. Na ostrov Chaj-nan naopak s týmem neodcestovali záložník Jaroslav Mihalík, který zamířil na hostování do Polska, obránce Jan Mikula, středopolař Levan Kenija a dvojice Simon Deli, Michael Ngadeu, kteří se chystají na africké mistrovství.


Do netradiční destinace zamířilo 25 hráčů. Trenér Jaroslav Šilhavý vzal na soustředění do města Chaj-kchoui i mladíky obránce Vojtěcha Mareše se záložníkem Danielem Součkem a gólmana Martina Otáhala, který hostoval v Jirnech. Vedle čerstvé akvizice Sýkory nechyběly ani další čtyři zimní posily - brankář Přemysl Kovář, obránci Michael Lüftner s Perem-Egilem Floem a záložník Marko Alvir.

Slávisty čekal více než desetihodinový let do Šanghaje a odtud ještě další přesun na turisticky oblíbený ostrov Chaj-nan, který bývá nazýván čínskou Havají. "Na Čínu se těším, ale létání obecně moc v krvi nemám. Všichni víme, že je to hodně dlouhá cesta," řekl pro klubovou televizi slovenský levý obránce či záložník Dušan Švento.

Zatímco v Čechách panuje zima, v Asii si Pražané užijí teploty až k 25 stupňům. Musejí se ale vyrovnat se sedmihodinovým časovým posunem. "Moc jsem toho na tuto stranu nenalétal. Byl jsem v Thajsku, ale to byla jen dovolená. Když jsem byl v Americe, celkem dobře jsem se s tím vyrovnal. Posun bude znát, ale myslím, že za den dva to vstřebáme," uvedl Švento.

Na ostrově Chaj-nan, kde je největším investorem čínský majitel Slavie společnost CEFC, budou Pražané do poloviny ledna. Zatím není jasné, s kým sehrají případná přípravná utkání.

"Je to trochu exotika, i vzhledem ke vzdálenosti. Bude to příjemné, co se týče klimatických podmínek, přírodní trávy a podobně, je to nesrovnatelné s tím, co panuje u nás," pochvaloval si Šilhavý. "Předpokládám, že se tam potkáme s majiteli. Jeden den se plánuje volno, připravují se nějaká vyžití, překvapení," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud