6. ledna 2017 • 20:08

Kubalík zařídil hattrickem výhru Plzně nad Litvínovem 4:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně porazili ve 36. kole extraligy Litvínov 4:2 a připsali si třetí tříbodovou výhru v řadě. Hattrickem se o to postaral nejlepší střelec soutěže Dominik Kubalík, který si polepšil už na 21 gólů. Severočeši si připsali třetí porážku z posledních čtyř duelů.


"Předtím jsme byli hodně dole a báli jsme se hrát. Všechno od nás bylo takové zbrklé. Teď nám po předešlých výhrách narostlo sebevědomí a člověk si pak dovolí na ledě věci, které už zapomněl. Doufám, že v takových výkonech budu pokračovat," pochvaloval si po utkání Kubalík.

Domácí povzbuzeni dvěma předchozími výhrami začali aktivněji, ale dlouho se do větší šance neprosadili. Až při vyloučení Kokeše nejprve Indrákova tečovaná střela ve 12. minutě mířila těsně vedle a za chvíli už zpoza branky díky odrazu o výstroj gólmana Petráska otevřel skóre Kratěna. Další nadějné střelecké příležitosti Indiáni prováhali a naopak v 16. minutě z ojedinělé akce na druhé straně vyrovnal po výjezdu od zadního mantinelu Jakub Černý.

V úvodu prostřední části domácí dohrávali přesilovku a Vervu od pohromy uchránil při ráně Kratěny jen skvělý Petrásek. Vzápětí zaváhání Pavlíka při rozehrávce nepotrestal z dobré pozice zakončující Indrák. Plzeňský nápor vrcholil ve 25. minutě, kdy volný puk v brankovišti nedotlačili do sítě Hrnka se Lvem. Lev navíc za seknutí Petráska putoval na trestnou lavici.

Během následné přesilové hry nejprve gólman Machovský dokázal vyrazit pokus Pilaře z mezikruží, ale na přesnou bombu Jakuba Černého z pravého kruhu už nedosáhl. Dokonaný obrat hosty viditelně povzbudil, ale lépe bruslící domácí po polovině utkání znovu převzali iniciativu. Ve 32. minutě po přihrávce Svobody z rohu zblízka srovnal na 2:2 kanonýr Kubalík.

Před pauzou hosté ještě obětavě ubránili oslabení. "Cítil jsem i za nerozhodného stavu pohodu v kabině. Atmosféra tam byla taková zdravá. Odehráli jsme potom tu třetí třetinu velmi dobře," řekl po utkání útočník Škody Tomáš Hrnka, jenž kvůli zranění chyběl tři týdny.

Patnáct vteřin po zahájení závěrečné třetiny ovšem Kratěna dlouhým pasem našel rozjetého Kubalíka a ten tváří v tvář Petráskovi nezaváhal. Vedení mohli Západočeši rychle navýšit, po tlaku v útočném pásmu však neuspěli nebezpečně zakončující Lev, Stach, ani Hrnka. Hosté poté nezužitkovali početní výhodu a neměli sílu na zvrat.

"Plzeň byla dnes lepším týmem. My jsme mohli být rádi za to, že jsme s ní dvě třetiny drželi krok. Ve třetí třetině rozhodly dvě brejkové situace o tom, že jsme tady nebodovali," shrnul průběh zápasu litvínovský kouč Radim Rulík.

Naopak v 59. minutě při přečíslení dvou na jednoho připravil Svoboda třetí trefu pro Kubalíka a Plzeň až napotřetí v sezoně proti Litvínovu bodovala.

"Sebevědomí je teď víc nahoře. Víme, že nám to teď docela jde. Snažíme se víc střílet a padá nám to tam. Teď to funguje. Nebojíme se hrát i za těsného stavu," pospal změny v plzeňské hře Kubalík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud