20. ledna 2017 • 12:55

Běžkaři se popáté představí na exhibici v Ostravě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Běžkařská elita se v sobotu popáté v Ostravě představí na exhibici City Cross Sprint. Hvězdami závodu na půlkilometrovém okruhu v industriální Dolní oblasti Vítkovic budou trojnásobný vítěz Dušan Kožíšek, obhájce prvenství Nor Torjus Borsheim či Finové Kalle Lassila a Lasse Paakkonen.


Organizátorům letos kvůli tuhé zimě ubylo starostí se sněhem, přesto jim mráz přidělal problémy s přípravou trati. "Sníh má za teplot kolem minus patnácti stupňů úplně jinou konzistenci. Trať jsme dávali dohromady poslední tři dny, padlo na ni přes tři tisíce kubíků sněhu. Troufl bych si říct, že je nejkvalitnější ze všech dosavadních ročníků závodu," řekl ředitel pořadatelského týmu Martin Kráčalík.

Z dalších známých závodníků pod bývalými vysokými pecemi v centru Ostravy budou startovat také domácí Aleš Razým a Jan Bartoň, Italové Emanuele Becchis a Eugenio Bianchi anebo Nor Ragnar Bragvin Andersen.

Soutěže v sobotu odstartují závody dětí ve 14:00, po 15:30 přijdou na řadu kvalifikační souboje v hlavních kategoriích a finále jsou na programu od 17:50.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud