27. února 2017 • 15:51

Hokejová Liga mistrů se nebrání zapojení týmů z KHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V příštím ročníku hokejové Ligy mistrů by se teoreticky mohly objevit dva týmy z Kontinentální ligy. Zástupci pohárové soutěže se podle výkonného ředitele Martina Baumanna této myšlence nebrání, rozhodnutí o zapojení ruských celků však musí padnout do konce dubna.


Baumann to uvedl v rozhovoru pro web championat.ru, ve kterém zároveň potvrdil, že momentálně není v plánu uspořádání souboje mezi vítězem Gagarinova poháru a nejlepším týmem Ligy mistrů.

"Myšlenka je to zajímavá, nic podobného ale neplánujeme. My začínáme v srpnu a končíme v únoru, vítěz Gagarinova poháru je znám v dubnu. Naším cílem je přivést týmy z KHL do Ligy mistrů trvale," uvedl Baumann.

Vedení LM by podle jeho slov uvítalo, kdyby se v budoucnosti do soutěže zapojily až čtyři celky. "V příští olympijské sezoně to bude těžké, ale pokud existuje touha, je možné najít řešení. Ale aspoň dva kluby bychom v soutěži chtěli," řekl Baumann.

V aktuální sezoně hrálo Ligu mistrů 48 týmů, z nichž měla řada účast zajištěnou na základě spolumajitelského podílu. V příštím ročníku se představí již jen 32 klubů a účastníci budou určeni na základě sportovních kritérií. Organizátoři mají aktuálně stanovený klíč pro 30 kvalifikačních míst, dvě si nechali pro divoké karty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud