29. března 2017 • 22:25

Nečas označil gól Hradci za zřejmě nejdůležitější v kariéře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vítěznou trefu si připsal v úvodním semifinálovém klání při výhře Komety Brno na ledě Hradce Králové 2:0 ve 43. minutě osmnáctiletý útočník Martin Nečas. Uvedl, že to byl jeho zřejmě dosud nejdůležitější gól v kariéře.


"Asi ano, protože byl vítězný. Ale nehraju na góly a na nějaké osobní statistiky. Jsme tady od toho, abychom postoupili dál, a je jedno, kdo dá gól," řekl po utkání Nečas, jemuž po brejku předložil puk Alexandre Mallet a brněnský talent jej se štěstím poslal k levé tyči.

"Dobrusloval jsem, promáchl jsem a už jsem dělal bognu zpátky, od brusle se mi to odrazilo. Jsem rád, že to tam padlo. Měl jsme nějaké šance předtím, které jsme nedal. Tohle byl spíš takový náhodný gól," prohlásil Nečas. Sudí si ještě situaci ověřili u videorozhodčího, ale střelec si byl jistý, že bude branka platit. "Puk jsem totiž v žádném případě nekopl úmyslně."

Kometa navázala na čtvrtfinále, v kterém porazila Spartu ve všech čtyřech duelech. Už v sérii s Pražany se Nečas trefil dvakrát a celkem má na kontě ve 46 zápasech v nejvyšší soutěži 10 branek. "Je to super, ubojovali jsme to a první vítězství je naše," radoval se. "Potřebujeme ale ještě tři. Musíme tak hrát dál, dobře defenzivně a pomáhat Márovi Čiliakovi, který chytá parádně."

V 55. minutě šel Nečas pykat za vyhození puku do hlediště a trnul, aby Hradec Králové nevyrovnal na 1:1. "Bylo to zbytečné. Chtěl jsme to hodit o plexi a jít střídat, ale šlo to pět centimetrů nad něj. Hned jsem věděl, že půjdu na trestnou. Trošku jsem se tam klepal, abychom nedostali gól, což se nestalo, takže paráda," oddechl si.

Na trestné lavici pobyl předtím i na přelomu první a druhé třetiny po vyloučení Vojtěcha Němce na pět minut a do konce utkání. "Dneska jsem tam seděl sedm minut, co je to takové zvláštní. Bylo to asi víc než v celé základní části. Jsem rád, že to kluci ubojovali a klobouček dolů celému týmu," připojil Nečas.

Při tažení Komety zatím nemůže být k dispozici české reprezentační osmnáctce, která se připravuje na mistrovství světa. To se hraje v Popradu a Spišské Nové Vsi od 13. do 23. dubna, tedy v době, kdy bude vrcholit extraliga. Sám Nečas neví, jak se bude jeho uvolnění řešit. "To bych nepředbíhal. Je to 1:0, potřebujeme čtyři výhry a pak uvidíme, co bude dál," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud