24. dubna 2017 • 12:55

Pardubice chtějí po záchraně udržet opory a posílit kádr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový klub Dynamo Pardubice plánuje po nedělním zajištění záchrany v extralize poskládat mužstvo, které bude bojovat o vyšší pozice. Jedná o setrvání současných opor včetně kanonýra Petra Sýkory i lednové posily do obrana Marka Trončinského. Dynamo chce kádr posílit a poohlídne se i v zahraničí.


"Vše bude závislé i na ekonomické situaci," řekl dnes na tiskové konferenci generální manažer klubu Dušan Salfický. Platnou smlouvu mají nadále z obránců Jan Ščotka, Ladislav Havlík, Karel Nedbal a Ondřej Trejbal. Salfický věří, že se klub domluví na pokračování angažmá s Petrem Čáslavou a Petrem Chaloupkou.

"Chtěli bychom doplnit kádr o tři zkušené obránce, pro mne je priorita udržet Marka Trončinského," uvedl Salfický na adresu nejproduktivnějšího hráče baráže. "On je pan hokejista, byť má třeba svoje neduhy. Hrál v zahraničí, v národním týmu. Chci, aby se v Pardubicích vrátil na hokejové výsluní, chci se s ním domluvit na víceleté smlouvě."

Z útočníků jsou podepsány smlouvy s Tomášem Rolinkem, Davidem Tomáškem, Ondřejem Pannou. O setrvání klub intenzivně jedná s Petrem Sýkorou. "Petr má zájem hrát v Pardubicích a teď jde o to najít nějaký průsečík v ekonomice," řekl Salfický. "Stojíme o Jána Sýkoru, který je ale smluvně vázán v Plzni. Je tu i Rastislav Špirko," doplnil.

Platné kontrakty mají i s hráči z juniorky, Salfický by stál také o pokračování spolupráce s Lukášem Nahodilem. Smlouvu by měl dostat rovněž brankář Martin Růžička, Jaroslav Hübl je v Pardubicích jen na hostování a bude za něj nutné najít náhradu.

Hledat posily chce Dynamo i v zahraničí. "Musíme tým doplnit vhodnými hráči. Nechci zbrkle vlétnout do všeho a podepsat všechny volné hráče bez koncepce. Chci mít pod smlouvou osu týmu, pak třeba tým doplníme v srpnu o zahraničí akvizice. Uvidíme," podotkl Salfický.

Chce také do kádru zařadit hráče z juniorky. "Budeme kádr postupně doplňovat rok od roku o naše odchovance. Budeme se snažit kluky, kteří si o to řeknou, zaslouží si to a budou vhodné typy pro doplnění týmu, určitě do týmu zařadit," uvedl Salfický.

Realizační tým zůstane ve stejném složení. Hlavní kouč Miloš Holaň má po lednovém příchodu smlouvu ještě na další tři sezony, jeho asistenty zůstanou Otakar Janecký i Pavel Marek. "Primárně jsem Pavla Marka přivedl jako sportovního manažera. Šel na střídačku, protože byla mimořádná situace. Včera v rychlosti jsme se pobavili, že trenérský tým zůstane v tomto složení," řekl Salfický.

Pardubice v zimě získaly v extraligovém hokejovém klubu většinový podíl. Město od předchozího majoritního vlastníka společnosti Romana Šmidberského odkoupilo za 9,36 milionu korun 38,8 procenta akcií a má celkově 73,6 procenta. Po 6,5 procentech akcií nově získali Dušan Salfický a stále aktivní hráč Petr Čáslava. Dalším akcionářem je Jaroslav Šuda.

Radnice předpokládá, že časem svůj podíl prodá. "Město nemůže být správcem tohoto typu společnosti. Kluby jsou dnes privátní," uvedl primátor Martin Charvát (ANO).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud