19. května 2017 • 17:03

Fotbalisty Argentiny by mohl vést kouč Sevilly Sampaoli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Argentinské fotbalové reprezentace by se mohl ujmout trenér Sevilly Jorge Sampaoli. Sedmapadesátiletý kouč potvrdil, že vedení svazu se chystá jednat se španělským klubem. Argentina hledá náhradu za Edgarda Bauzu, který před měsícem kvůli špatným výsledkům skončil.


"Moje země má jasný cíl a chce mě získat k reprezentaci. Chtěl bych, aby se klub i svaz bez komplikací domluvili," citovala agentura AP Sampaoliho. "Každý člověk má nějaký sen a můj byl trénovat národní tým. Jedna kapitola končí a začíná další, kterou jsem nečekal. Ale jako Argentinec to nemůžu odmítnout," dodal.

Sampaoli přišel do Sevilly loni v létě, kdy podepsal dvouletou smlouvu a nahradil úspěšného Unaie Emeryho, který během tří let s klubem třikrát za sebou vyhrál Evropskou ligu. Před tím mimo jiné působil u reprezentace Chile, které v roce 2015 po finálové výhře nad Argentinou dovedl k prvnímu triumfu na mistrovství Jižní Ameriky. V končící sezoně obsadí Sevilla čtvrté místo.

Devětapadesátiletý Bauza vydržel na lavičce Argentiny osm měsíců. V osmi zápasech pod jeho vedením reprezentace vyhrála jen třikrát a v jihoamerické kvalifikaci je čtyři kola před koncem až pátá. To by znamenalo start v baráži, protože na šampionát v roce 2018 v Rusku postoupí čtyři celky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud