23. června 2017 • 16:41

Náš velký sen je pořád stejný, pokusíme se postoupit, řekl Černý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože naděje fotbalové jednadvacítky na účast v semifinále Eura po čtvrteční výhře Slovenska nad Švédskem 3:0 poklesly, podle Václava Černého zůstává v českém týmu bojovná nálada a mladíci dál žijí svůj postupový sen. Pokud Italové neporazí 2:0 Německo, budou "Lvíčata" v závěrečném vystoupení skupiny C potřebovat zvítězit nad Dánskem minimálně o tři góly.


"Postupové odhodlání bylo před celým Eurem a před zítřejším zápasem je to úplně stejné. Ten náš velký sen je pořád stejný. Samozřejmě každý víme, že je to momentálně těžší, ale nemělo by to nějak ovlivnit záměr, s kterým půjdeme do zítřejšího zápasu," řekl novinářům Černý.

"Samozřejmě víme, jak moc těžké to je zvládnout za těchto okolností. Ale náš cíl zůstává, to je zvládnout zítřejší zápas a pokusit se postoupit ze skupiny," dodal devatenáctiletý útočník.

Postupovou matematiku příliš nepropočítával. "Mezi klukama jsou někteří, kdo mají rádi, aby to věděli. Ale já osobně na to nejsem. Samozřejmě vím, o kolik musíme vyhrát, jaké faktory tam všude jsou. Ale to, že budeme počítat, nám ještě nezachrání to, že vyhrajeme," konstatoval Černý.

Ten nastoupil v úvodním prohraném duelu s Německem a při výhře nad Itálií zůstal na lavičce. "Zápas s Německem jsme nezvládli. Nehodnotí se to pozitivně, jak můj výkon, tak týmový. Já bych se vrátil spíš k tomu svému. Nebyly tam věci, které se ode mě tady očekávají. Můj přínos pro tým měl být jiný, i když možností, co se týče útočení, jsme měli málo. A na to asi navazovalo to, že jsem potom nenastoupil v druhém utkání," uvedl Černý.

V dánském výběru pro ME chybí jeho spoluhráč z Ajaxu útočník Kasper Dolberg. "Bavili jsme se před turnajem, myslím, že asi měsíc předem věděl, že nepojede. Bavili jsme se o naší skupině. V tuhle chvíli je to podle mě nejlepší útočník, kterého Dánsko momentálně má. Takže jsem rád, že tu není, ale nemůžu říct, že bychom se ho zase báli," prohlásil Černý.

"Ptal jsem se ho na další hráče. Navíc opravdu dobře znám Lucase Andersena, který byl taky v Ajaxu. Řekl jsem klukům z našeho týmu, jaké jsou jeho silné a slabé stránky," dodal Černý.

Přestože Dánové po dvou porážkách už nemohou postoupit, Černý nepovažuje český tým za výrazného favorita. "To, že Dánové o nic nehrají, to se ví. Ale nemyslím, že by to vůbec mělo hrát roli. A už vůbec ne to, že by to nějak vypustili sestavou nebo v hlavách. Oni nebudou chtít odjet z Eura s jedním bodem nebo nulou, to nechce nikdo. Bude to hlavně o nás. Nechtěl bych říkat, že jsme favorit. Víme, o co hrajeme a jak moc to chceme," doplnil Černý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud