25. června 2017 • 10:33

Jsme trochu naštvaní na systém ME, řekl po vyřazení Trávník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán Michal Trávník cítil, že česká fotbalová jednadvacítka má obrovskou sílu, takže litoval, že tým skončil na evropském šampionátu v Polsku po sobotní prohře 2:4 s Dánskem už po základní skupině. Posteskl si nad složitým postupovým klíčem a připustil, že "Lvíčata" přišla o semifinále možná hned v prvním poločase nepovedeného úvodního zápasu s Německem.


"Nevím, jestli jsme tu hráli pod úroveň. Za tým si myslím, že jsme tu nechali vše, bohužel to nevyšlo. Trochu jsme naštvaní na to, jak tady probíhal systém toho Eura. Jsou tři skupiny, je to strašně složité. Bohužel se nám to nepovedlo a do semifinále postoupili ti lepší," řekl novinářům Trávník.

Do semifinále postoupily jen první týmy ze tří skupin, které doplnil nejlepší celek z druhých míst. "Kdybychom sem jeli a řekli si, že chceme tři body a nepostoupit, byla by to blbost. Samozřejmě jsme měli cíl postoupit, za kterým jsme chtěli jít. Jsme obrovsky zklamaní, že to nevyšlo. Věděli jsme, že tento tým má obrovskou sílu. Je škoda takhle skončit," litoval třiadvacetiletý záložník.

Přestože český celek skončil ve skupině poslední, před závěrečným zápasem skupiny mohl ještě vybojovat první místo. K tomu ale vedle vlastní výhry potřeboval ještě vítězství Itálie nad Německem 2:0. Jihoevropané nakonec zvítězili 1:0 a čeští mladíci by museli Dány porazit minimálně o tři góly.

"Šli jsme do zápasu s tím, že musíme vyhrát zřejmě o tři góly, což je docela těžké proti Dánsku, které má kvalitu a ukázalo to. Měli jsme těžký úkol, mohli jsme se s tím poprat trošku líp. Nestihli jsme trošku začátek a pak se to od toho odvíjelo," mínil Trávník.

"Dvakrát jsme prohrávali, dvakrát jsme to dotáhli. Pak jsme měli nějaké šance na 3:2, což jsme bohužel neproměnili. Pak jsme to hráli už jen na tři obránce, vabank a oni toho využili," doplnil jablonecký záložník.

O výsledku souběžně hraného zápasu věděl v přestávce. "Věděli jsme to, když jsme prohrávali o gól. Tak jsme si řekli, že to aspoň chceme otočit, kdyby Italové náhodou dali na 2:0. Bohužel oni stejně nedali a my jsme stejně nevyhráli," konstatoval.

Zápas s Dánskem by podle něj asi vypadal jinak, kdyby "Lvíčata" nemusela za každou cenu útočit. "Když máte v hlavě, že musíte vyhrát o tři góly, jde se do zápasu jinak. Museli jsme do nich celou dobu šlapat. Šlo vidět, že ke konci už nemáme moc sil," řekl Trávník.

Přestože Češi ztratili naději na postup až po posledním utkání, podle kapitána zřejmě rozhodla už prohra 0:2 na úvod skupiny s Německem. "Hlavně ten první poločas prvního zápasu jsme určitě měli na víc a nehráli jsme tak, jak jsme chtěli. Možná to bylo potom i klíčové," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud