25. července 2017 • 14:04

Jablonec chce v nové sezoně pozlobit elitní ligovou čtyřku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Jablonce chtějí v nadcházející sezoně stabilizovat výkony a vyhnout se výkyvům. To by jim mělo pomoci vylepšit osmé místo z minulého ligového ročníku a pozlobit čtveřici až pětici elitních týmů.


"Minulý ročník nebyl hlavně co se týče domácího poháru příliš úspěšný. V lize jsme střídali série špatných a dobrých výsledků. Chtěli bychom stabilizovat výkony hlavně doma a pozlobit čtyři pět týmů, které mají evidentně silný kádr, ambice a zajištěné finance. Na hráče a trenéry bude tlak, aby výkony byly stabilní bez turbulencí," řekl na tiskové konferenci jablonecký výkonný ředitel Petr Flodrman.

"Nejsme žádný velkoklub, to si musíme přiznat. Všichni registrují posily Sparty a Slavie, sílu Plzně. To jsou týmy, s nimiž se asi tak úplně rovnat nemůžeme. Pak ale bude následovat skupina mužstev, jako třeba Boleslav, Teplice či Zlín a s těmi jsme si i na jaře dokázali, že s nimi můžeme hrát i je porazit. Nevidím důvod, proč nemít ambice hrát za tou top trojkou čtyřkou," řekl pro klubový web kapitán Tomáš Hübschman.

Severočechy opustily opory Vít Beneš s Martinem Pospíšilem, Slovák Adam Zrelák, mladík David Lischka a hostování skončilo Petru Jiráčkovi. "Opustili nás docela důležití hráči, nejvíc nám asi bude chybět Beneš. Hráli ve stoperské dvojici s Pernicou a na jaře patřili ve většině zápasů k našim nejlepším hráčům," podotkl trenér Zdeněk Klucký.

Jablonečtí naopak přivedli Adama Kučeru s Tomášem Holešem, po hostování v druholigové Opavě se poprvé do týmu zapojil Jakub Janetzký, z hostování se vrátil Martin Kouřil a Srb Nikola Jankovič změnil hostování v přestup. Navíc se Severočechům povedlo udržet důležitého záložníka Michala Trávníka.

"Nabídky byly spíš z médií, ale konkrétní nabídka, částka ani dobrá perspektivní smlouva pro Michalovu budoucnost a rozvoj nepřišla, takže my jsme s nikým nemuseli zápasit," řekl Flordman. "Pokud mám správné informace, vedení by ještě mělo přivést dva ofenzivní hráče, jednoho hrotového a jednoho podhrotového útočníka," dodal Klucký.

Jablonec odehrál v létě devět přípravných zápasů s bilancí sedmi výher a dvou porážek. Obě utrpěl na soustředění v Rakousku - s anglickým třetiligovým Fleetwoodem a v generálce s nováčkem turecké ligy Göztepe.

"Nemyslím si, že to byla utkání, která byla na prohru. Prohráli jsme našimi chybami, které jsme na jaře nedělali. Herně mužstvo nevypadá špatně a věřím, že to potvrdíme v prvním kole," dodal Klucký.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud