22. září 2017 • 20:12

Chomutov poprvé prohrál, podlehl Vítkovicím 1:2 v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova našli v 6. kole extraligy prvního přemožitele. Stali se jím hráči Vítkovic, kteří na severu vyhráli 2:1 v prodloužení. V čase 62:24 rozhodl slovenský útočník Radoslav Tybor. Chomutovští však zůstávají i nadále v čele tabulky a zároveň jsou stále jediným týmem, který v každém svém vystoupení bodoval.


Severočeši byli sice v první třetině o něco aktivnějším týmem, ale Vítkovicím vycházela jejich sázka na pečlivou obranu a udržely po ní bezbrankový stav. Po úvodních možnostech, které měli na jedné straně Tomica a na druhé Květoň, jím mohl pohnout zejména Skokan krátce před přestávkou, jenže Bartošák v brance Ostravanů byl proti.

Na konci 25. minuty museli hosté do čtyř, v následné přesilovce Bartošák vychytal Tomečka a ostrá Valachova rána těsně minula cíl. V polovině základní hrací doby se chvíli hrálo ve třech na obou stranách, brzy na to ale Bartošákovo posunutí branky - dle sudích úmyslné - znamenalo 48 vteřin přesilovky pět na tři pro domácí.

"Dobře vím, že mě rozhodčí v tomto ohledu sledují a upozorňují mě na to. A já nejsem tak blbý, abych to pak dělal schválně. Jestli jim to přišlo úmyslné, s tím nic neudělám, je to jejich rozhodnutí, které musím respektovat, ale o úmysl nešlo," zdůraznil Patrik Bartošák.

Severočeši ale s dvojí převahou nedokázali naložit optimálně a stihl je za to trest. "Když nedáte gól v takové přesilovce, nemůžete vyhrát zápas. Dnes se to zase potvrdilo," uvedl asistent domácího trenéra Petr Martínek.

Ve 36. minutě měl dobrou šanci Koblasa, domácí forvard si to pak zopakoval, jenže poté, co ztratil odražený puk, vyrazili do brejku hosté: Szturc dokázal jednoruč posunout puk na Zdráhala, jenž stihl rychlý blafák do bekhendu a překonal gólmana Laca.

Ve 47. minutě se po Vondrkově zakončení odrazil puk od brankové konstrukce zpět do hry, sudí si zanedlouho ověřil celou situaci u kolegy u videa, ale byl překvapivě rychle zpátky na ledě. Překvapivě i proto, že branka nebyla uznána, ačkoliv se z opakovaných záběrů na kostce nad ledem zdálo, že kotouč před odrazem zpět do hry brankovou čáru přešel.

"Myslím si však, že to gól opravdu nebyl. Při těch záběrech nebyla kamera přímo nad tou brankovou čárou, a jak je to z jiného úhlu, tak to sice vypadalo, že by puk mohl být v bráně, ale byla to tyčka a nějak to tancovalo po brankový čáře, jenže kotouč musí být celým objemem za ní. Já i pak jel za rozhodčím a říkal jsem mu, že si myslím, že to gól nebyl," přiznal sportovně domácí kapitán Michal Vondrka.

Piráti už po chvilce odpověděli tím nejlepším možným způsobem, když Mrázek dostal ideálně naservírovaný kotouč na kruh pro vhazování a bez přípravy propálil Bartošáka. Rozhodnout mohl v posledních vteřinách Klok, bekhendem zblízka ale minul. Tybor v následném prodloužení už si vedl lépe a vystřelil Ostravanům druhý bod.

"Při vývoji utkání jsme mysleli na tři body, ale musíme být skromní, i dva jsou pro nás velkým úspěchem. A nějaká pochvala tam za to v kabině zazněla. Vím, že to bude znít divně, ale pro mě je hodně důležitý hlavně styl hry, kterým jsme se v této fázi sezony po šesti odehraných kolech prezentovali. A to od nás slyšeli i hráči," uvedl kouč vítězů Jakub Petr.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud