23. září 2017 • 09:18

Štybar: V Norsku mám největší šanci ze všech svých startů na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zdeněk Štybar půjde do nedělního silničního závodu, který uzavře cyklistické mistrovství světa, v pozici jasného lídra české sestavy. A také se silnou vírou, že má v Bergenu velkou šanci uspět. S ohledem na všechny okolnosti se domnívá, že dokonce největší, jakou kdy při účasti na šampionátu měl.


Jednatřicetiletý jezdec týmu Quick-Step Floors cítí, že profil závodu je pro něho jako stvořený. A jeho úspěchu by mohly nahrávat i klimatické podmínky na severu Evropy. "Podle trati mám největší šanci na úspěch ze všech svých účastí na mistrovství světa. Mezi největší favority s ohledem na výsledky v sezoně určitě nepatřím, ale třeba mi to tak bude vyhovovat," uvedl Štybar pro web supercycling.cz.

Příprava proběhla podle jeho představ. "Cítím se dobře. Z Británie jsem sice přijel trochu nastydlý, ale na Mallorce jsem se z toho rychle dostal," připomněl Štybar společné soustředění čtyř z šesti reprezentantů pro nedělní závod.

Na Mallorce v posledních dnech trénovali spolu s ním Roman Kreuziger, Petr Vakoč a Jiří Polnický, chyběli jen Jan Bárta a Josef Černý. "Splnilo to stoprocentně účel. Udělali jsme dost práce, navíc jsme měli skvělou partu. Cítím, že forma je dobrá, přijel jsem do Norska stoprocentně připraven. Uvidíme, na co to v neděli bude stačit," pochvaloval si Štybar.

Společně probírali i možnou taktiku pro 267,5 kilometru dlouhý boj o medaile. "Trenér (Tomáš Konečný) říkal, že by se mělo jet na mě, ale na Mallorce jsem viděl, že jsou na tom skvěle i další kluci: Roman, 'Vaky' nebo i 'Polňa'. Důležité je, že máme po delší době opravdu silný tým, a musíme toho zkusit využít," prohlásil Štybar.

"Když odjede tři kola před cílem skupina, důležité bude, abychom tam někoho měli. A je celkem jedno, kdo to bude. Okruh sice možná sedí nejvíc mně, ale bude vážně záležet na vývoji závodu. Výhodou je, že máme víc variant, což je dobré. Bude to strašně natažené v jedné lajně. A kdo v klíčový moment zaspí, má smůlu," tuší Štybar.

Jednoznačného favorita závod z jeho pohledu nemá. "Těmi hlavními jsou Greg van Avermaet, Philippe Gilbert, Peter Sagan, Michal Kwiatkowski, Michael Matthews, určitě také Matteo Trentin, který na Vueltě doslova lítal a teď vyhrál ještě závod v Belgii. A musíme počítat s Edvaldem Boassonem Hagenem, který bude mít doma velkou motivaci," řekl Štybar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud