24. září 2017 • 20:44

Zlín uspěl v Olomouci, v prodloužení rozhodl Honejsek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Olomouce podlehli v 7. kole extraligy Zlínu 3:4 v prodloužení. Berani po sérii čtyř zápasů bez bodu podruhé za sebou vyhráli. V čase 60:49 rozhodl útočník Antonín Honejsek. Pro Hanáky šlo o druhou domácí porážku během tří dnů. Přišly navíc poté, co předtím dvakrát uspěli s čistým kontem. Dvě trefy vítězů obstaral útočník Roberts Bukarts, další forvard David Šťastný třikrát asistoval.


"Zápas pro nás dopadl dobře - máme dva body. Vstoupili jsme do něj dobře, pak to domácí otočili. Povedl se nám poté rychlý obrat ve třetí části. Hrál se bojovný zápas, kdy jsme samozřejmě rádi za bod navíc. Myslím, že po 60 minutách byla remíza asi zasloužená," prohlásil při hodnocení utkání kouč vítězů Robert Svoboda.

Olomouc postavila do základní sestavy Ostřížka i slovenskou posilu Mráze. První tutovku měli hosté, když Kubiš zakončil akci dva na jednoho střelou, Konrád však srazil betony včas. Ve třetí minutě už to ale hostům vyšlo: Roberts Bukarts se trefil přesně z kruhu po odrazu puku. Kohouti odpověděli využitou přesilovkou o dvě minuty později, kdy se štěstím srovnal Laš.

Hrál se vynikající hokej nahoru dolů, v němž Olomouc začínala mít převahu. Tu zúročil v 10. minutě úspěšnou dorážkou Burian, když už předtím Kašík chytil velkou Eberleho šanci. V 15. minutě mohly skórovat oba týmy. Nejprve netrefil odkrytou branku domácích Sedláček, na druhé straně ujel Eberle a rozezvučel tyčku zlínské branky.

Druhou třetinu už oba celky pojaly mnohem defenzivněji, až ve 27. minutě vybruslil Kubiš zpoza branky a ohrozil Konráda. V polovině utkání jel po Holcově pasu sám na Kašíka Skladaný, strážce zlínské branky dokázal "tutovku" domácích vykrýt. V početní převaze Hanáků pálil od modré čáry Škůrek a Lašovi při dorážce skočil do střely obránce. V další možnosti se objevil Vyrůbalík, Kašík opět zachránil. Hosté pak dostali šanci hrát přes minutu pět na tři, ale domácí se ubránili.

Ve 42. minutě ujel obráncům Olomouce útočník Kubiš, nad padajícím Konrádem poslal puk do branky a srovnal skóre na 2:2. O minutu později nechali domácí střílet Robartse Bukartse a Ševci šli dokonce do vedení. V 51. minutě však dokázali Olomoučtí vyrovnat, když našel místo nad Kašíkovou lapačkou Ostřížek.

Hanáci mohli jít opět také do vedení, jenže Vlach nedokázala v tísni dorazit puk za Kašíka. Zápas dospěl do prodloužení, v němž si s obranou Olomouce pohrál Honejsek a rozhodl o druhém bodu pro Zlín.

"Dnes mě porážka strašně mrzí, protože jsme z utkání chtěli určitě více než jeden bod. Štve mě branka v prodloužení, protože ji beru na sebe. Tonda Honejsek si mě tam prohodil, já trochu hlídal i dalšího hráče, ale byl to můj gól. Škoda, že jsme nevyužili šance, protože si myslím, že jsme objektivně byli lepším týmem. A chtěli jsme vyhrát i proto, že se taháme se Zlínem na konci tabulky," mrzelo domácího forvarda Romana Vlacha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud