24. září 2017 • 22:37

Liberecký Jašek: Na góly se hrozně nadřeme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova se postarali o první domácí porážku vicemistra Liberce před svými fanoušky v novém extraligovém ročníku. Podle mladého forvarda Lukáše Jaška, jenž byl při porážce 1:4 jediným střelcem Bílých Tygrů a zaznamenal tak v libereckém dresu první extraligový gól od příchodu z Třince, především kvůli špatné koncovce.


"Bylo to dnes moc těžké, bohužel se na góly hrozně nadřeme. Třeba v závěru druhé třetiny jsme tam šli do přečíslení tři na dva, já se snažil střílet přes beka a myslím, že tam někdo jel ještě na dorážku. Puk se odrazil přímo ke mně, bohužel jsem to trefil brankáři Lacovi přímo do lapačky," konstatoval smutně dvacetiletý Jašek v rozhovoru s novináři.

Na okamžik, kdy na něho doslova zívala polovina prázdné branky, ale Ján Laco mu gól tak trochu ukradl, nechal zapomenout zkraje třetí části, kdy vyrovnal stav zápasu i jejich vzájemný minisouboj s Lacem na 1:1. Jenže ze strany domácích to bylo pro dnešek vše. "On (Ján Laco) chytá každý zápas výtečně. Věděli jsme to, snažili jsme se střílet, chybělo nám ale trochu štěstí. Nepadne nám to tam, neodrazí se to," litoval Jašek.

Za klíčový pro vývoj celého zápasu označil úvod druhé třetiny, kdy liberečtí hokejisté nevyužili dvojnásobnou přesilovku, která trvala celé dvě minuty. "Myslím, že šlo o rozhodující moment. Vzápětí jsme pak dostali úvodní gól. Potom jsme tlačili a snažili se, dokonce i vyrovnali, ale když přišel gól na 1:2, tak už jsme nedokázali odpovědět," přemítal Jašek.

V utkání byl k vidění zajímavý moment, kdy jeho spoluhráč Adam Dlouhý ve vlastním oslabení upadl a rozhodčí odpískali hostům faul. Sám Dlouhý ale po zjištění, že na něho byl odpískán prohřešek Pirátů proti pravidlům, upozornil rozhodčí, že se o faul nejednalo. Sudí následně trest zrušili a pokračovala chomutovská přesilovka. Gesto fair play ocenil i Jašek.

"Já celou situaci úplně přesně neviděl, ale myslím, že se Adam snažil odehrát puk dlouhou hokejkou a pomoct si tím, že v pádu posune puk. Rozhodně udělal parádní gesto, to je na velký potlesk," uzavřel Jašek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud