4. října 2017 • 19:56

Volejbalisté Budějovic nenechali v premiéře Příbrami ani set

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalisté Českých Budějovic vstoupili do nového ročníku extraligy vítězstvím 3:0 v Příbrami. Soupeře, který je na jaře donutil odehrát ve čtvrtfinálové sérii maximální počet sedmi zápasů, dnes obhájci titulu v dohrávce úvodního kola porazili 25:22, 25:22 a 25:17. Čtrnácti body k výhře hostů pomohl reprezentační smečař Petr Michálek, o jeden méně si připsal univerzál Filip Křesťan, letní posila z Kladna.


Trenér Jihostroje René Dvořák přiznal, že se obával domácího servisu. "Protože víme, že mají hráče, co to umějí osolit, ale vypořádali jsme se s tím velice dobře. My jsme naopak dokázali Příbram zatlačit a vyhrát i přes různá nedopatření a nesrovnalosti, které budou ještě chvilku trvat, protože ten tým je spolu teprve krátce," řekl České televizi.

Domácí kouč Martin Kop uznal, že mistrovský tým byl nad síly příbramských hráčů. "Budějovice mají tři české reprezentanty, dva slovenské a další cizince, to je velká kvalita. Hráli absolutně bez chyby, jako stroj, zato když jsme měli šanci my, tak jsme ji nevyužili. Přesto byly první dva sety vyrovnané," prohlásil Kop.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud