6. října 2017 • 20:06

Hylák v premiéře vynuloval Vítkovice,Plzeň pošesté v řadě vyhrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně pokračují ve vítězné sérii a díky dnešní výhře v 10. kole extraligy na ledě Vítkovic si připsali už šestý úspěch v řadě. Západočechům ho zajistil jedenáctým gólem v sezoně Dominik Kubalík, který využil v 46. minutě přesilovou hru. V power play zpečetil výsledek na 2:0 pro hosty Milan Gulaš. Další hvězdou byl gólman Alexander Hylák, který při prvním startu v sezoně hned vychytal čisté konto.


Plzeň v Ostravě zůstávala dlužna pověsti nejúdernější extraligové ofenzivy. Vítkovice na ni ovšem byly dobře připraveny a sílu Indiánů eliminovaly pozornou hrou ve středním pásmu, přes které se hosté v první dvacetiminutovce s obtížemi prosazovali.

První třetina přinesla naprosté minimum gólových situací. Těm vévodila Schleissova dvojitá dorážka z deváté minuty, ale Bartošák na brankové čáře prokázal výtečný reflex.

Defenzivní opatrnost Vítkovic ale postupně opadala a brejkových situací na straně Plzně ve druhém dějství výrazně přibylo. Domácí v 29. minutě pustili hosty dokonce do nájezdu dva na gólmana, ale vítězem nerovného souboje byl Bartošák, který po Kubalíkově přihrávce vychytal Stacha.

Hosté se ještě minimálně dvakrát dostali do dalších přečíslení, ale zakončení jim nikdy nevyšlo. "Ve druhé třetině jsme si vytvořili několik dobrých šancí. Bohužel jsme je nedali, a když jsme se dostávali do tlaku, přišlo vyloučení. Bylo to takové rozkouskované," řekl plzeňský trenér Ladislav Čihák.

Vítkovice na vyloženou příležitost čekaly až do 36. minuty. Brejk Szturce s Oleszem volal po gólu, ale Olesz stoprocentní šanci promarnil nepřesnou střelou. Domácí útočník navíc v úvodu třetí části odkráčel na trestnou lavici a Škoda z přesilovky poprvé udeřila. Kubalíkův pokus od modré čáry zastínil před Bartošákem Mertl a hosté od 46. minuty vedli.

"Dnešní zápas rozhodly přesilové hry. Musíme se prosazovat my hráči, kteří jsme na to určeni. Prostě nedáváme góly z přesilových her. Oni jednu využili," řekl vítkovický útočník Rostislav Olesz.

I bez brankářské jedničky Svobody působila Plzeň vzadu sebejistě. Domácím navíc zoufale nešly přesilovky, v nichž si při honbě za vyrovnáním mohli pomoci, a Hylák v oslabení ani nečelil žádné gólové ráně. V oslabení jim navíc ujel Mertl a málem rozhodl.

Vítkovice se v závěrečné desetiminutovce marně dobývaly k plzeňské bráně. Úder z milosti dostaly deset sekund před koncem z hole Gulaše, který v power play do prázdné branky pojistil triumf Indiánů a jejich čtvrtou výhru nad Vítkovicemi v řadě. "Máme nula bodů z posledních tří zápasů. Dneska byl výkon dobrý, ale nedáme góly. Je to katastrofa, co víc říct," zlobil se Olesz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud