14. října 2017 • 19:19

Nymburk i Hradec prohrály, bez porážky už je jenom mistrovský USK

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V lize basketbalistek skončila v 6. kole neporazitelnost vicemistrovského Hradce Králové i Nymburka. Lvice našly přemožitele v Brně, kde Královo Pole zvítězilo 74:60, Středočešky zaznamenaly první ztrátu v Praze, kde utrpěly debakl od Slavie 77:105. V čele se tak osamostatnil mistrovský USK Praha po výhře 86:55 nad brněnskými Žabinami.


Východočeškám v Brně utekl začátek, v první čtvrtině daly jen devět bodů a po nadějném vstupu do druhého poločasu v závěru odpadly. Nejvíce bodů (17) jim dala jejich bývalá hráčka Gabriela Andělová.

Slavii se pro změnu podařilo ubránit Krystal Vaughnovou, která v minulé sezoně byla nejlepší ligovou střelkyní ještě v pražském dresu. Američanku udržely na 13 bodech, tedy o 12 pod jejím dosavadním průměrem, a samy soupeře rozstřílely. Hlavně Kristi Bellocková s 23 a Renata Pudláková s 22 body.

Obhájkyně titulu sice v ligové sezoně poprvé nedaly ani 90 bodů, ale v minulosti prestižnější souboj s Žabinami měly pod kontrolou. Zejména po druhé čtvrtině, v níž dovolily soupeři dát jen čtyři body. Domácí pivotka Amanda Zahuiová byla s 20 body nejlepší střelkyní zápasu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud