17. října 2017 • 23:09

Real remizoval s Tottenhamem, City je v LM stále stoprocentní

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Realu Madrid remizovali ve třetím kole Ligy mistrů 1:1 s Tottenhamem a se sedmi body se s londýnským týmem nadále dělí o vedení ve skupině H. V dalším šlágru udržel ve skupině F stoprocentní bilanci Manchester City, který si poradil 2:1 s Neapolí.


V Madridu se o oba góly postarali domácí hráči. Ve 28. minutě si dal vlastní branku Varane a krátce před přestávkou vyrovnal z penalty Ronaldo. Portugalská hvězda si připsala pátý gól v soutěži a v pořadí střelců se vyrovnala vedoucímu Kaneovi z Tottenhamu.

Ronaldo nastoupil ke 143. utkání v Lize mistrů a v historické tabulce se osamostatnil na třetím místě před bývalým kanonýrem Realu Raúlem. Víc startů v prestižní soutěži zaznamenali pouze bývalý záložník Barcelony Xavi (151) a někdejší gólman Realu Casillas (166).

Stejným výsledkem skončil i druhý duel skupiny H mezi APOEL Nikósie a Dortmundem. Domácí poslal po přestávce do vedení Poté, chvíli nato však 400. gólem Borussie v evropských pohárech vyrovnal Papastathopulos. Pro oba celky to byl první bod v tomto ročníku soutěže.

Manchester City za třetí výhrou vykročil velmi rázně a už ve 13. minutě vedl po gólech Sterlinga a Jesuse 2:0. Ve 38. minutě mohl snížit Mertens, ale pokutový kop neproměnil. Hosté po přestávce výrazně přidali, ale dokázali pouze snížit. Z další nařízené penalty se o to postaral Diawara.

City, které v Lize mistrů inkasovalo až ze sedmé penalty, tak s plným počtem devíti bodů vede skupinu F o tři před Šachtarem Doněck, který dnes zvítězil 2:1 na hřišti Feyenoordu. Třetí je se třemi body Neapol, rotterdamský celek je bez bodu poslední.

Neporazitelnost udržel i Liverpool, který díky kanonádě 7:0 v Mariboru po dvou remízách poprvé zvítězil. Na nejvyšším vítězství anglického klubu od roku 2007 se dvěma góly podíleli Sterling se Salahem. Liverpool jasnou výhrou vyrovnal rekord Ligy mistrů v zápasech venku. Od roku 2008, kdy rozstřílel 8:0 Besiktas, je navíc spolumajitelem i nejvyššího vítězství v hlavní fázi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud