18. listopadu 2017 • 21:31

Na fotbal v Liberci nepustili 20 opilých polských fanoušků Baníku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na utkání fotbalové ligy v Liberci dnes pořadatelé nepustili zhruba dvě desítky polských fanoušků ostravského Baníku. Krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský ČTK řekl, že byli podnapilí. Do Liberce podle něj dorazilo zhruba 400 příznivců ostravského týmu. Problémy byly minimální; policie řeší jednu výtržnost a jeden přestupek proti veřejnému pořádku, kdy jeden z fanoušků Baníku ve městě napadal kolemjdoucí.


Zápas fotbalistů libereckého Slovanu s Baníkem Ostrava vyhodnotila policie jako rizikový. Utkání 14. ligového kola proto doprovázela přísná bezpečnostní opatření. Na pořádek a bezpečnost dohlížely desítky policistů nejen z pořádkových sil z Libereckého kraje, ale i z kraje Pardubického, dopravní policisté, kriminalisté, psovodi a také bezmála desítka členů antikonfliktního týmu.

Liberec má s agresivními fanoušky Baníku zkušenosti. V roce 2004 zničili na stadionu Slovanu 21 sedaček, rozstříhali ochrannou síť za brankou a pyrotechnikou na některých místech spálili trávník. Ještě větší škody způsobili ostravští rowdies v roce 2006 po finále poháru, v němž Baník v Liberci prohrál se Spartou. Tehdy na hřišti a v hledišti napáchali škody za 1,2 milionu korun.

V roce 2009 nebylo na stadion v Liberci vpuštěno sedm fanoušků Baníku. V posledních letech příznivci Ostravy v Liberci větší škody nezpůsobili a ani dnes tomu nebylo jinak.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud