18. listopadu 2017 • 23:14

Rada: Slavia nás vyškolila, na její fotbal jsme neměli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brankář Dukly Filip Rada po debaklu 0:5 na hřišti Slavii uznal, že domácí fotbalisté byli v malém pražském derby herně jinde a dejvický tým vyškolili. Třiatřicetiletý gólman ale doufá, že svěřenci Jaroslava Hynka se z nejtěžší ligové porážky v sezoně oklepají a zaberou hned v následujících domácích zápasech.


V Edenu se v prvním poločase dvakrát prosadil Milan Škoda a dominance úřadujících mistrů pokračovala i po změně stran, kdy dal dvě branky Jaromír Zmrhal a jeden gól Tomáš Souček.

"Na tenhle fotbal, co předvádí Slavia, jsme dneska neměli. Vyškolila nás a odvážíme si bůra. Možná jednu šanci jsme tam měli, kterou jsme mohli proměnit, ale asi nebyla možnost tady uspět," řekl novinářům Rada po zápase 14. ligového kola.

Jedenácté mužstvo tabulky nyní čekají na Julisce utkání s Mladou Boleslaví a Teplicemi. "Dneska jsme si to vyžrali i s těmi chybami. Jdeme dál, teď máme dva zápasy doma a musíme bodovat hlavně tam," upozornil odchovanec Sparty.

Dukla potvrdila tristní venkovní bilanci v tomto ligovém ročníku, ve kterém z osmi utkání mimo Julisku získala jen dva body a má hrozivé skóre 5:23. "Některé venkovní zápasy nám nevyšly, ten dnešní také ne. Ale Slavia je doma silná. Jak se rozjedou, tak už hrají krásně, věří si a pro hostující týmy je to pak těžké," konstatoval Rada.

Přiznal svou chybu před druhým gólem ve 32. minutě, kdy ho Škoda překonal povedeným obloučkem. "Tam byl balon za obranu, já si myslel, že to nebude takhle blízko brány. Zaváhal jsem, nešel jsem tam. Mario (Holek) viděl, že nejdu ven, až potom se začal rychleji vracet k balonu. Pak už jsem byl venku, Škoda to zahlédl a přehodil mě. Tam bylo víc chyb, ale ta větší asi u mě," popsal syn trenéra Petra Rady.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud