21. listopadu 2017 • 21:09

Zlín vyhrál 3:1 na ledě Sparty a ukončil sérii čtyř porážek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína vyhráli v zápase 24. kola extraligy na ledě Sparty 3:1 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Dvěma góly se na tom podílel útočník Zdeněk Okál. Pražané tak v šestém zápase pod vedením trenéra Františka Výborného poprvé nebodovali a klesli na deváté místo tabulky. Zlín je desátý. Oba týmy mají shodný počet 31 bodů.


"Byl to výborný disciplinovaný výkon celého týmu, který podpořil vynikající Kašík v brance. Prolomili jsme konečně střeleckou smůlu a za tři góly bereme tři body, což je pro nás skvělé," radoval se kouč hostů Robert Svoboda.

Sparta začala aktivně a již v první minutě mohl otevřít skóre Hlinka, který nastoupil k jubilejnímu 800. zápasu v dresu Pražanů. Kašíka ve zlínské brance však nepřekonal a předznamenal tak střelecké trápení domácích. Neprosadil se po samostatné akci Smejkal, na druhé straně Honzík pohotově vyrazil betonem Honejskovo zakončení.

V 17. minutě se na trestné lavici sešli Kumstát s Říčkou a Zlín měl 87 sekund výhodu přesilovky pět na tři. Šťastný však v největší šanci nezakončil přesně.

Ve druhé třetině ale hosté postupně převzali aktivitu a Sparta byla za špatný výkon potrestaná. V 29. minutě po rychlém protiútoku otevřel skóre Okál a stejný hráč se mezi střelce zapsal podruhé o 79 sekund později. Při vyloučení Nedomlela pohotově tečoval Freibergsovu střelu.

"Bukarts mi puk parádně prostrčil a šlo už jenom o to, jestli ho trefím, nebo ne," popsal Okál úvodní trefu, druhá byla podle něj otázkou štěstí. "Teč je víceméně náhoda. Šlo o to, jestli trefím gólmana, nebo puk skončí v brance," doplnil.

Až poté Pražané přidali a blízko branky byl Vrána, Ferenc však stihl puk směřující za čáru vyhodit. Zlínští v zádech s výborným Kašíkem, který si nakonec připsal 34 zákroků, přečkali i dvě oslabení.

"Bylo to o prvním gólu. Říkali jsme si, že kdo dá první, bude mít velkou výhodu, a kdyby se nám to podařilo, nebyli by na tom dobře psychicky, jak se jim teď nedařilo. Bohužel ho ale dali oni," řekl po utkání obránce domácích Zbyněk Michálek.

Kouč Výborný se pokusil oživit hru změnami útočných formací a stažením sestavy na tři pětky, Kašík však dlouho odolával. O čisté konto, které udržel v předešlém zápase na ledě O2 areny, jej připravil až v 52. minutě v přesilové hře Michálek. Obránce Sparty se tak dočkal premiérové branky v dresu Pražanů i v extralize.

Zlínu se však podařilo na soupeřovo snížení rychle odpovědět a Honejsek s Bukartsem, který si připsal třetí asistenci v utkání, se o dvě minuty později postarali o vedení 3:1. Sparta nedokázala snížit ani při závěrečné power play.

"Dnes nám chyběl chtíč, hlad po vítězství, který jsme měli v předešlých dvou domácích zápasech. Proč to tak bylo, si nedovedu vysvětlit," řekl trenér domácích Jaroslav Nedvěd.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud