22. listopadu 2017 • 10:12

Češi skončili při premiéře na ME v padelu čtrnáctí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Česká reprezentace v padelu, sportu podobném tenisové čtyřhře, obsadila při premiéře na mistrovství Evropy čtrnácté místo v družstvech. V soutěži dvojic nepřešel minulý týden v Estorilu žádný český pár 1. kolo.


Týmovými šampiony se stali na jedenáctém mistrovství starého kontinentu Španělé, domácí Portugalci získali stříbro a Italové bronz.

Národní tým prohrál ve skupině D s pozdějšími finalisty Portugalci, Anglií a Rakouskem a v boji o konečné umístění shodně 1:2 se Švýcarskem a s Poláky. Za Česko startovali Marek Švejnoha, Lukáš Poláček, Ondřej Pliska, Diego Tessinsky, Michal Sklenařík, Jakub Pesek, Aleš Richter a Zdeněk Pliska.

Česká padelová federace vznikla předloni a první tři kurty se zde otevřely až letos v Praze v Tenisovém klubu Písečná. "Padel nabízí hravost, rychlost a postřeh a každý si zahraje bez ohledu na věk a úroveň," řekl ČTK trenér Jakub Lenc.

Padel je oblíbený v Jižní Americe, Španělsku a Portugalsku a občas si ho zahraje první tenista světa Rafael Nadal, který má kurty i ve svém sportovním centru na Mallorce. Při turnaji v Madridu si padel zkusil i Srb Novak Djokovič.

Padel se hraje na kurtu přibližně třetinové velikosti oproti tenisovému dvorci. Hřiště je navíc ohraničené stěnami z nerozbitných umělých skel, od kterých se míč může odrážet, což připomíná squash. Stejně jako při tenisu se používají rakety, ale jsou o polovinu menší než tenisové a celoplastové. Hrají se pouze čtyřhry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud