22. listopadu 2017 • 18:33

Kovář by si přál ve "svém" Izraeli chytat, dorazí za ním kamarádi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brankář Přemysl Kovář se po příletu slávistických fotbalistů ke čtvrtečnímu utkání 5. kola Evropské ligy v Netanje proti Maccabi Tel Aviv proměnil v průvodce spoluhráčů, protože v letech 2014 až 2016 působil v jiném izraelském klubu Hapoelu Haifa. I když v pražském celku dělá gólmanskou dvojku za Janem Laštůvkou, moc by si přál stejně jako v prvním vzájemném duelu na startu skupiny v Edenu nastoupit a zachytat si před kamarády, kteří za ním dorazí.


"Je pravda, že od momentu, co jsme přistáli, jsem klukům pár rad dal. Pár otázek na mě mířilo, jaký tu byl život, jak jsme se tu měli, co fotbal. Ty otázky jsou dokola," řekl s úsměvem Kovář na tiskové konferenci.

"Vzpomínky jsou jen v nejlepším, nejen co se týče fotbalu, ale i osobního života. Strašně se nám tu líbilo, ten čas jsme si tu neskutečně užili a moc rádi se sem vracíme. Věřím, že vzpomínky budou pokračovat jen v tom dobrém i po zítřejším zápase," dodal dvaatřicetiletý gólman.

Čtvrteční zápas se kvůli rekonstrukci stadionu v Tel Avivu odehraje v Netanje, která je zhruba na polovině cesty do Haify. Kovář i proto bude mít na utkání řadu kamarádů a známých.

"Ani jsem to nepočítal, byla jich spousta. Vzal jsem s sebou i ženu, která teď cestovala do Haify za všemi známými je pozdravit. Zítra se s nimi chystá na zápas. Jsem za to moc rád a moc se na ně těším," uvedl Kovář.

V prvním vzájemném duelu s Maccabi v září v Edenu přispěl nulou k výhře 1:0 a vedle toho odchytal na podzim ještě čtyři zápasy. Jinak kryl záda Laštůvkovi. Trenér Jaroslav Šilhavý neprozradil, zda dá Kovářovi ve čtvrtek šanci. "Už jsem ho využíval, nadále ho využívám a zítra využívat budu," řekl Šilhavý tajemně s úsměvem.

"Byl bych strašně moc rád, kdybych šanci dostal, ale samozřejmě budu respektovat rozhodnutí trenéra. U nás je na prvním místě tým a uvidíme, jak to trenér poskládá. Všichni, ti na hřišti i ti, co třeba nebudou hrát, uděláme maximum pro to, abychom to zítra zvládli. A došli do kýženého cíle, což je postup," uvedl Kovář.

Na stadionu v Netanje, který pojme přes 13 tisíc diváků, chytal mnohokrát. "Pamatuji, že jsem tu odehrál spoustu zápasů. Ať už třeba v Toto Cupu, protože všechny ty pohárové zápasy se hrávaly tady. Těch zápasů je strašně moc a já si vždy vybavuji jen ty dobré. Věřím, že vzpomínky budou dobré i po zítřejším zápase," řekl Kovář.

Stále bedlivě sleduje výsledky Hapoelu Haifa, který vede izraelskou ligu a v neděli ho shodou okolností čeká šlágr s Maccabi Tel Aviv. "Teď se jim daří. Mám tam spoustu přátel, třeba Hanana Mamana. Bavím se s nimi. Vím, že se jim zranil brankář, který jde na operaci, že ho potřebují. Ale mají tam dva kvalitní gólmany. V neděli taky mají Maccabi, tak doufám, že je porazíme nejen my, ale i Hapoel," dodal Kovář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud