22. listopadu 2017 • 18:48

Basketbalové Utkání hvězd nabídne i souboje jeden na jednoho

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fanoušci mohou začít hlasovat o složení sestav pro Utkání hvězd Národní basketbalové ligy. To se uskuteční 30. prosince od 15:00 v Ústí nad Labem a nabídne i atraktivní doprovodný program a novinky. Kromě tradičních soutěží ve smečování a trojek bude k vidění i souboj hvězd jeden na jednoho. O hudební vložku se postará slovenský rapper Rytmus.


Týmy pro exhibiční utkání budou rozdělené podle věku. Na jednu stranu si stoupnou Mazáci, čili hráči nad 28 let. Proti nim půjdou Mladé pušky, které obhajují loňský triumf 141:122. Rok předtím vyhráli Mazáci 153:113 a při premiéře v roce 2015 zvítězili 126:116.

Oproti předchozím ročníkům už ale někteří hráči změní tým, jelikož překonali hranici 28 let. Patří mezi ně i reprezentant Vojtěch Hruban, který nově kandiduje na zvolení do sestavy Mazáků. "Už jsem prostě starej, co na to říct? Čas letí, českou ligu hraju deset let a přišel čas se posunout mezi ty ́staré́," řekl Hruban.

O složení obou týmů mohou fanoušci hlasovat do 15. prosince na webu www.utkanihvezd.cz, kde budou v příštím týdnu k zakoupení i vstupenky.

Mezi pauzami zápasu budou k vidění dovednostní soutěže. Hráči předvedou své smečařské schopnosti, do soutěže trojkařů se opět zapojí i hráčky ŽBL, přičemž Karolína Elhotová by měla obhajovat předchozí dvě vítězství. Šanci ukázat svou střelbu z dálky navíc dostanou i nejlepší extraligoví junioři do 19 let.

Novinkou je pak Kooperativa Faktor Challenge. Půjde o zápas jeden na jednoho, který je zejména v USA velmi populární. Hráči z jednotlivých klubů NBL se utkají v play off a vítěz finálového duelu získá 1000 eur.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud