22. listopadu 2017 • 19:30

Remíza nic neřeší, musíme hrát na výhru, řekl trenér Šilhavý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
I když fotbalisty Slavie Praha bez ohledu na výsledek druhého utkání skupiny v Astaně udrží ve hře o postup do jarní fáze Evropské ligy i remíza, trenér Jaroslav Šilhavý bere ve čtvrtečním zápase 5. kola v Netanje proti Maccabi Tel Aviv jen výhru. Věří, že jeho tým v Izraeli potvrdí aktuální střeleckou formu a devět branek z posledních dvou utkání.


"Zítra chceme a musíme hrát na výhru. Remíza nám nic neřeší. Pokud chceme uvažovat o postupu, a to my chceme, potřebujeme vyhrát, abychom v posledním zápase doma s Astanou hráli o postup," řekl na tiskové konferenci Šilhavý.

Jeho celek ztrácí z nepostupového třetího místa na druhou Astanu dva a na první Villarreal tři body. Maccabi je s jedním bodem a bez vstřeleného gólu poslední a už nemůže postoupit. Slávisté před čtvrtečním výkopem v Izraeli už budou vědět výsledek druhého utkání skupiny, neboť Astana s Villarrealem hrají dříve.

"Matematika v tabulce nám velí minimálně držet krok s Astanou, aby se v posledním zápase ještě o něco hrálo. Věřím, že se nám to podaří," podotkl Šilhavý.

Červenobílí nevyhráli venku v pohárech už 20 utkání od roku 2007, ale Šilhavý to jako zvýšenou motivaci nebere. "My chceme vyhrát bez ohledu na nějakou sérii," prohlásil.

Věří, že Slavia naváže na poslední dva vydařené zápasy. V reprezentační přestávce nejprve vyhrála v přípravě v rumunské Craiově 4:0 a o víkendu porazila v lize Duklu 5:0. "V posledních dvou zápasech jsme byli produktivní, tak věřím, že i zítra budeme schopni dát nějakou branku a pokusit se o výhru," podotkl Šilhavý.

V prvním vzájemném duelu s Maccabi Slavia doma v září vyhrála 1:0 a šlo o její dosud jedinou výhru ve skupině. "Poznali jsme nicméně, že je to velice dobrý soupeř. Hráči Maccabi jsou běhaví, živí, chtějí hrát, útočit. Teď nad sebou nemají bič, že musí, jsou už ze hry. Platit by na ně měl poctivý a organizovaný výkon jako doma a aktivita dopředu, abychom byli produktivní," dodal Šilhavý.

Kvůli rekonstrukci stadionu v Tel Avivu se bude hrát v Netanje, která je vzdálená asi 30 kilometrů. "Není to úplně jejich hřiště, ale už tam hrají nějakou dobu. V neděli mají důležitý zápas v lize, uvidíme, jak k tomu přistoupí. Měli nějaké zdravotní problémy. Nehráli od 7. listopadu, kdy hráli přátelský zápas, ale nemyslím, že to utkání ovlivní. Budou natěšení, jde o prestiž, je to Evropská liga, takže to určitě nepodcení," dodal Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud