22. listopadu 2017 • 21:43

Elhotová se proměnila v nahrávačku a vytvořila si rekord

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitánka basketbalistek ZVVZ USK Praha Kateřina Elhotová sice k výhře 88:51 nad Villeneuve v Evropské lize přispěla jen pěti body, přesto byla klíčovou postavou týmu. Z vyhlášené střelkyně se totiž změnila v tvůrkyni hry a deseti asistencemi si vytvořila osobní maximum v soutěži.


"To je možné, že je to můj rekord. Třeba se za chvíli posunu na rozehrávačku," žertovala Elhotová, která akce většinou zakončuje. "Každý zápas je jiný a dnes to tak vyplynulo ze hry. Pivotky tam byly samy, tak nemělo smysl, abych střílela, když jednodušší je to dostat pod koš než střílet z dálky," dodala.

Sedm asistencí zaznamenala v klíčové třetí čtvrtině, kterou Pražanky vyhrály o 16 bodů a zlomily odpor francouzského soupeře. "Bylo to po clonách, kdy pivotka seběhla pod koš a byla tam sama, tak to bylo jen o tom na ni míč dopravit," popsala Elhotová.

Jejím dosavadním maximem bylo šest asistencí za zápas. "Ty asistence jsou pro mě jak Vánoce. Já se dnes tolik netrefovala, tak jsem ráda, že jsme přispěla asistencemi. Že to ode mě nebyl prázdný výkon," dodala.

Pochvalu sklidila i od trenérky Natálie Hejkové. "Zahrála skvěle, musím ji pochválit. Zahrála jeden z nejlepších zápasů. Hrála basketbal, který se od ní očekává. Dnes ji to ohromě bavilo a bavilo to i mě," prohlásila Hejková.

V první půli se hráčkám USK nepodařilo soupeře zlomit, ale druhý poločas vyhrály o 32 bodů. "Získaly jsme sebevědomí v protiútocích, dávaly jsme lehké body a náskok začal narůstat. Ony mi pak přišly už odevzdané, nevypomáhaly si ze slabé strany a naše pivotky mohly dávat snadné body zpod koše," hodnotila Elhotová.

Ta velmi dobře spolupracovala zejména s nejvyšší hráčkou týmu Chorvatkou Marií Režanovou. "Maria dnes získala sebevědomí, že si může počkat, protože na ni nikdo nedosáhne. Její body byly důležité," ocenila Elhotová autorku 19 bodů.

Kapitánka USK přitom v minulých dnech léčila bolavé koleno a nebylo jasné, zda bude moci nastoupit. "Brala jsem to utkání jako zkoušku, jestli koleno drží. Na tréninku jsem se cítila v pohodě, při zápase mě to nebolelo, tak je to dobré znamení," oddechla si Elhotová.

Pro USK by byla její absence o to nepříjemnější, že na marodku k Tereze Vyoralové, Anetě Mainclové, Veronice Šípové a Michaele Krejzové přibyla také Alena Hanušová, která si po reprezentační pauze poranila nohu a má dlahu.

"Těch zranění už je hrozně. Zranění Aleny je i důsledek té reprezentační pauzy, kdy se trénovalo docela hodně. To se podepsalo na únavě a zranění přibývají. Doufám, že se holky brzy dají dohromady," dodala Elhotová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud