24. listopadu 2017 • 07:20

Odehráli jsme slušné utkání, řekl po prohře v Tiraspolu Páník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Zlína už po pátém kole Evropské ligy vědí, že nepostoupí do jarních bojů, přesto měl trenér Bohumil Páník po prohře 0:1 na hřišti Šeriffu Tiraspol důvody ke spokojenosti. Potěšil ho zlepšený herní projev, výkony hráčů, kteří dosud nedostávali tolik šancí, a také to, že jeho kádr získal další cenné zkušenosti.


"Dostali jsme se do společnosti, o které jsme nedávno ani nedoufali. Pro nás je to vysoká škola a myslím, že jsme byli slušnými studenty. Neulévali jsme se v docházce a něco jsme se naučili," řekl trenér Páník pro oficiální stránky klubu.

O vyřazení ve skupině definitivně rozhodla prohra v Tiraspolu, ale podle Páníka odvedl tým dobrou práci. "Odehráli jsme slušné utkání, v některých fázích jsme více drželi míč a hledali skuliny v jejich obraně. Ale chybí nám trochu předvídavosti, abychom byli u míče dřív nebo se to odrazilo k nám. Takový je fotbal. Hraje se to na góly a domácí ho dali," zhodnotil duel Páník.

Klíčová situace přišla v 11. minutě, kdy se prosadil Brazilec Jairo. "Nezachytili jsme náběh bočního hráče, tam nám někdo podklouzl a z druhé vlny to Jairo zakončil. Chtělo to rychleji zareagovat na náběh Cristiana a zabránit centru," konstatoval Páník.

"Jejich útočníci jsou kvalitní, rychlí, průnikoví. Takže hra na rychlé protiútoky byla taktika Tiraspolu. Náš způsob hry na ně ale byl účinný, měli jsme jen ještě více rotovat zprava doleva, abychom se tam dostávali. Určitě to byl ale náš nejlepší výkon na hřištích soupeřů. Hráči, kteří dostali šanci, rozhodně nezklamali. Ukázali jsme, že náš kádr má potenciál a že když se s ním bude pracovat, tak výsledky přijdou," dodal Páník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud