24. listopadu 2017 • 20:57

Černý rozhodl v prodloužení o výhře Litvínova nad Vítkovicemi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Litvínova porazili v 25. kole extraligy Vítkovice 2:1 v prodloužení a v tabulce se posunuli na dvanácté místo. Utkání, ve kterém měla Verva výraznou střeleckou převahu, rozhodl v čase 60:24 v přesilové hře Jakub Černý. Vítkovice venku bodovaly posedmé v řadě a jsou i nadále páté.


V dresu hostů se poprvé představil útočník Bartovič, který přišel na hostování z Liberce a hned ho trenéři zařadili do první formace. "K týmu jsem se připojil až dnes, takže to bylo všechno na rychlo. Ale od prvního okamžiku, co jsem se dozvěděl, že jsem jdu, tak jsem se těšil," řekl slovenský útočník po zápase.

Úvodní šanci utkání si připsal hostující kapitán Olesz, ale Petrásek byl připravený. Do další příležitosti se dostal Kucsera, který tečoval puk těsně před domácím brankářem. První litvínovskou střelu na branku měl na svědomí Kubát, který se prokličkoval přes dva protivníky, Bartošák ale zakročil lapačkou. Po nebezpečné Pilařově střele se hrál dlouho pro diváky nezáživný hokej bez šancí. Jednu z mála měl v 15. minutě Szturc, který zblízka bekhendem trefil pouze Petráskův beton.

Do druhé části vstoupili lépe hosté, ale ke vstřelení branky jim nepomohly ani dvě přesilové hry v rychlém sledu za sebou. V 32. minutě byl sám před hostujícím brankářem Ihnacak, místo rychlé střely ovšem zvolil kličku a Bartošák ho vychytal. Poté ujel v oslabení Kucsera, ale Petrásek svůj tým podržel.

V 35. minutě zabránil Sörvik vedoucí brance hostí, Lev střílel do prázdné branky, ale hokejka norského obránce puk vytěsnila nad branku. V závěru třetiny hráli domácí 69 vteřin dvojnásobnou početní výhodu, branku ale vstřelit nedokázali.

V 43. minutě se diváci konečně dočkali úvodní trefy a k jejich radosti se prosadili domácí. Po krásné Kubátově přihrávce se trefil Hübl. Radost domácím ovšem vydržela pouhých 47 vteřin, než se o vyrovnání postaral Zdráhal, od kterého se šťastně odrazil puk za bezmocného Petráska.

"Podařilo se nám dát branku, ale hned na to, jsme udělali chybu a oni dokázali srovnat. Je to škoda, ale naštěstí jsme to poté urvali do vítězného konce," řekl Viktor Hübl.

Utkání nerozhodla ani dlouhá vítkovická přesilová hra pěti proti třem, při které si hosté nedokázali vypracovat žádnou vážnější příležitost. Utkání tak dospělo do prodloužení, které ale rychle ukončil Černý. V čase 60:24 využil přesilovou hru.

"Myslím si, že jsme byli jsme celé utkání lepší. Škoda že jsme nedokázali využít naše šance. Sörvik dobře vystřelil v přesilové hře, brankář to vyrazil betonem přímo ke mně, takže já jsem to měl už celkem jednoduché. Dva body bereme, ale škoda, že nejsou tři," řekl Černý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud