11. prosince 2017 • 06:50

Gól a asistence pro Hertla. Český útočník Sharks bodoval potřetí v řadě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Tomáš Hertl ze San Jose bodoval ve třetím zápase po sobě, gólem a asistencí ale nezabránil prohře s Minnesotou 3:4 v prodloužení. Čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy bodoval v nedělním programu NHL jako jediný z českých hráčů. V dalších utkáních St. Louis zdolalo Buffalo 3:2 v prodloužení, Chicago Arizonu 3:1 a Toronto Edmonton 1:0.



San Jose od 25. minuty prohrávalo 0:3, přesto dokázalo dotáhnout zápas do prodloužení. Cestu Sharks za vyrovnáním načal obránce Brent Burns dvěma zásahy v přesilových hrách. U jeho prvního gólu asistoval Hertl, který pak sedmým gólem v sezoně zařídil v 55. minutě dorážkou do prázdné branky nerozhodný stav. Úplný obrat se ale nekonal, ve čtvrté minutě nastaveného času Nino Niederreiter rozhodl o bodu navíc pro Wild.

Sharks se do zápasů umějí vracet. Ve čtvrtečním duelu proti Carolině se jim povedlo obrátit skóre z 0:3 a 1:4 na konečných 5:4 v prodloužení. "Nikdy nepovažujeme zápas za ztracený. Není to jednoduché, ale nikdy nám nepřijde na mysl, že už se nedokážeme vrátit zpátky do hry," řekl Burns.

"Máme odolný a sebevědomý tým. Ukázali jsme kuráž. Odehráli jsme šesté utkání v deseti dnech, do toho jsme přiletěli z východu. Hráli jsme podruhé ve dvou dnech proti mužstvu, které na nás čekalo odpočaté," doplnil Burnse trenér San Jose Peter DeBoer.

VIDEO: Podívejte se na gól Tomáše Hertla

Také St. Louis rozhodlo o vítězství až v prodloužení. Blues vedli po dvou třetinách 2:0, ale v poslední části jejich náskok smazal dvěma góly Evan Rodrigues. Domácí se nakonec přeci jen radovali z vítězství, sólovým únikem z vlastního pásma ho zařídil Vladimir Tarasenko.

"Snažil jsem se jet až do branky. Když máte tolik šancí, ze kterých se neprosadíte, musíte hrát jednodušeji. Někdy pomůže šťastný odraz. Ale myslím, že se naše řada zlepšuje. Pořád máme víc šancí, jen musíme začít skórovat už v základní hrací době a ne až v prodloužení," řekl Tarasenko.

V Chicagu začaly padat branky až v poslední třetině. Na gól domácího útočníka Tommyho Wingelse z 48. minuty odpověděl Anthony Duclair v čase 54:02. O 71 vteřin později vsítil Arťom Anisimov vítězný gól Blackhawks, pojistku přidal Nick Schmaltz. Oba góly připravil Patrick Kane a posunul se na páté místo historického bodování klubu.

Devětadvacetiletý Američan, který po celou dobu kariéry hraje pouze v Chicagu, si v 770 zápasech připsal 781 bodů. Lepší než on jsou pouze Stan Mikita, Bobby Hull, Denis Savard a Steve Larmer. "Je velká čest být mezi takovými skvělými hráči. Měl jsem štěstí, že jsem za ta léta hrál s řadou úžasných hokejistů a že mi trenéři a management věřili. Je to zábavná jízda a snad bude pokračovat," prohlásil Kane.

Centr Zach Hyman rozhodl o třetí výhře Toronta za sebou už po 34 vteřinách hry, když tečoval střelu Jakea Gardinera. První hvězdou večera se stal brankář Curtis McElhinney, který pochytal všech 41 pokusů Oilers. Maple Leafs ovládli pátý z posledních šesti duelů.

NHL:

Chicago - Arizona 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Branky: 48. Wingels, 56. Anisimov, 57. Schmaltz - 55. Duclair. Střely na branku: 37:32. Diváci: 21.654. Hvězdy zápasu: 1. Crawford, 2. Kane, 3. Anisimov (všichni Chicago).

San Jose - Minnesota 3:4 v prodl. (0:2, 1:1, 2:0 - 0:1)
Branky:
40. a 43. Burns (na první Hertl), 55. Hertl - 11. a 25. Staal, 5. Murphy, 64. Niederreiter. Střely na branku: 34:24. Diváci: 17.205. Hvězdy zápasu: 1. Niederreiter, 2. Staal (oba Minnesota), 3. Burns (San Jose).

Toronto - Edmonton 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branky:
1. Hyman. Střely na branku: 23:41. Diváci: 19.486. Hvězdy zápasu: 1. McElhinney, 2. Hyman, 3. Rielly (všichni Toronto).

St. Louis - Buffalo 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Branky: 1. Schenn, 37. Stastny, 65. Tarasenko - 42. a 59. Rodrigues. Střely na branku: 45:24. Diváci: 17.310. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko, 2. Stastny (oba St. Louis), 3. Rodrigues (Buffalo).

Autorem vítězné trefy z prodloužení byl Nino Niederreiter.
Autorem vítězné trefy z prodloužení byl   Nino Niederreiter.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud