11. prosince 2017 • 19:47

Brayden Schenn je hlavní hvězdou minulého týdne v NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Brayden Schenn ze St. Louis byl zvolen první hvězdou uplynulého týdne v NHL. Další ocenění získali brankáři: druhou hvězdou je Schennův spoluhráč z týmu Blues Jake Allen, třetí hvězdou byl jmenován gólman hokejistů Philadelphie Brian Elliott.


Šestadvacetiletý kanadský centr Schenn vedl v minulém týdnu s bilancí sedmi bodů za šest gólů a jednu asistenci kanadské bodování NHL. V každém ze čtyř zápasů dal alespoň jednu branku a pomohl Blues díky čtyřem výhrám do čela Západní konference. V duelu s Montrealem (4:3) se navíc potřetí v kariéře blýskl hattrickem.

Allen vychytal St. Louis všechny čtyři výhry minulého týdne s průměrem 1,50 branky na zápas a úspěšností zákroků 94,4 procenta. V duelu s Dallasem udržel sedmadvacetiletý Kanaďan čisté konto.

Bez porážky zvládl týden i dvaatřicetiletý Elliott, který pomohl Flyers ke třem výhrám na turné po hřištích soupeřů. Nejvíce práce měl v Calgary, kde kryl 43 střel a slavil s týmem výhru 5:2. Celkem měl průměr 1,67 gólu na zápas a úspěšnost zákroků 95,4 procenta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud