Hynek Preisler
3. prosince 2014 • 22:07

Nezmar, nebo Petržela? Liberec si asi bude muset vybrat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

U Nisy vyhodili trenéra Samuela Slováka. Upřímně, přestože Liberec nehrál až tak špatně, tedy vyjma konce podzimu, dalo se to čekat. Stačí se podívat na jeho postavení v tabulce, kde je po podzimu na sestup. A to není sranda. Zeptejte se v Olomouci.



Na jaře Severočechy čeká přetěžká bitva o záchranu. Trojnásobný mistr na ni není zvyklý. Ani nejspíše neumí chodit ve fotbalovém zákulisí tak jako jeho konkurenti.

 

I proto včera zasedlo představenstvo klubu a usneslo se (respektive majitel klubu Ludvík Karl zavelel) ke změně v trenérském štábu. To je bod A krizového řešení. Jenže po něm musí přijít i bod B. A ten je ještě možná mnohem důležitější.

 

Vybírat musí pečlivě. Na žádné zkoušky není prostor. Špatná volba by mohla být osudová. Hodně se mluví o návratu Vlastimila Petržely (a opravdu je podle informací Sportu reálný), který Slovan do první ligy dovedl a s šéfem klubu Ludvíkem Karlem se zná.

 

Jenže tato varianta má jeden háček. Podstatný. Jak by fungovala spolupráce současného kouče Vlašimi se sportovním ředitelem Janem Nezmarem, o nichž se ví, že mají rozdílné představy o fungování klubu? Těžko říci. Skoro to však vypadá, že buď jeden. Anebo druhý. A to je otázka, na kterou si teď musí majitel klubu Ludvík Karl odpovědět.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud