Hynek Preisler
27. prosince 2015 • 10:20

Liberec vede extraligu o 13 bodů. Důvod? Revoluce v přípravě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberec s Hradcem Králové. Ve 30. kole hokejové extraligy hrál první s druhým a tahle bitva opravdu stála za vidění. Dal se čekat parádní zápas a úroveň utkání tato očekávání stoprocentně naplnila. Bílí Tygři zdolali Východočechy v dramatické partii 5:4, když pět minut před koncem rozhodl Michal Bulíř. Duel odpovídal střetu momentálně dvou nejlepších celků hokejové extraligy. Byla to účinná reklama na hokej.



Jeden z nejslavnějších českých hokejistů Petr Nedvěd vždy s oblibou říkal, že až zima se tě zeptá, co jsi dělal v létě. A náležitě to také odhalí. Takže pokud se zima (alespoň ta astronomická) nyní libereckých hokejistů táže, odpověď si poslechněme od jednoho z momentálně nejpovolanějších. Od toho, kdo se naposledy v neděli s Libercem utkal, hradeckého obránce Petera Frühaufa. A ten po těsné prohře s Bílými Tygry prohlásil následující. „Oni jdou jako tank a jsou všude. Sám tomu nerozumím, jak jim v této části sezony můžou nohy takhle šlapat...“

Kouč Filip Pešán dal v létě pod Ještědem šanci novému kondičnímu trenérovi Aleši Pařezovi, který letní dril v kostce řečeno výrazně zkrátil, ale na druhou stranu zápřah zintenzivnil, neboť hokejisté jsou na ledě v součtu relativně krátkou dobu a místo dlouhých výběhů na Ještěd potřebují spíše sprinty, sílu a výbušnost.

Přiznám se, že když v horkém létě nový systém letní přípravy poprvé vysvětloval a obhajoval, byl jsem zvědavý, jak to bude fungovat na ledě a v praxi, hlavně ke konci vyhecovaných utkání. A říkal jsem si to i dnes po první třetině, po níž Tygři prohrávali 0:1, když vyrukovali na Hradec s vážně strhujícím tempem. Vydrží tohle až do konce? Zvládli to, vyhráli gólem v závěru a slova Petera Frühaufa jsou všeříkající. I proto Liberec vládne extralize s třináctibodovým náskokem.

SESTŘIH: 30. kolo extraligy, HC Bílí Tygři Liberec -HC Mounfield HK 5:4
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud