Ivo Pospíšil
26. listopadu 2014 • 13:50

Olympijské žně nasadily biatlonistům vysokou laťku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmiměsíční pauza je pryč, už tenhle týden vstoupí do sezony závodem, který vloni vyhráli. Více než kdy jindy však bude na startu biatlonové sezony v souvislosti s Čechy skloňováno jedno slovo: opatrnost. Nastoupili nový systém, přišli noví trenéři a ne u všech probíhala příprava podle plánu. Vloni Soukalová a spol. pobláznili svými výsledky národ, po každé hostině však může nastat útlum.



Jsme namlsaní. Po pětimedailové explozi ze Soči a křišťálového globu Gabriely Soukalové v SP, bychom chtěli logicky další úspěchy. Se startem nové biatlonové sezony však letos bude potřeba určité obezřetnosti. Alespoň na začátku.

Vrchol čtyřletého cyklu, olympiáda, je pryč, ta další nastává až za čtyři roky a během letní pauzy český tým prošel řadou změn. Týmu se ujali noví trenéři Marek Lejsek (ještě vloni Rybářův asistent) se Zdeňkem Vítkem (ještě vloni aktivní závodník), nastolil se odlišný systém, který si bude chvíli sedat, a také, ne všichni přípravu absolvovali zcela v pořádku.

Tak třeba jedna z hlavních hvězd Gabriela Soukalová ani netají, že spoustu času na soustředěních promarodila a už na začátku sezony se prý paradoxně cítí unavená. Zdravotní komplikace měl i achilovkami laborující Ondřej Moravec . Ten však avizuje, že se chce zase ždímnout.

Na druhou stranu se tím může otevírat prostor pro další tváře. Zdravotně fit vypadá Veronika Vítková , která se prý definitivně zbavila komplikací spojených se zánětem mozkových blan, a cítí se silnější než dřív. Nadějné výsledky v přípravě měl i loňský „supersmolař“ Michal Šlesingr.

A právě v téhle zastupitelnosti může letos spočívat česká síla. Že pokud se nebude dařit jednomu, stále za nimi může být někdo, kdo ho zastoupí.

Opravdové možnosti však ukáže až nedělní závod ve smíšené štafetě v Östersundu.

Vloni ho Češi vyhráli a nastartovali se za historickými úspěchy. I letos jim může případný úspěch vlít endorfiny do další akce, ale hlavně ukáže, jak jsou na tom čtyři hlavní české hvězdy ve srovnání se světovou konkurencí pro sezonu, v níž je vrchol „pouhé“ mistrovství světa.  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud