Jan Jaroch
26. června 2016 • 19:00

Kvitová kouzla zbavená? Ve Wimbledonu umí vystoupit proti osudu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O okouzlení Wimbledonem mluvila Petra Kvitová v neděli tak trochu z povinnosti. Od dvojnásobné šampionky se odpovědi, že je pro ni tráva v All England Clubu zelenější než pro zástup ostatních, vlastně čekají. Ale věří jim skutečně? Není spíš letos kompletně kouzla zbavená?



Výsledkově zcela určitě. Naposledy v roce 2010 přijela na londýnský grandslam s méně výhrami v sezoně než s letošními patnácti. Ač si poprvé v kariéře střihla dva travnaté turnaje před Wimbledonem, čemuž se její někdejší kouč David Kotyza vždy bránil jak čert kříži, aby se zdravotně neodrovnala před tím nejdůležitějším, pořád se nechytila. V Birminghamu i Eastbourne vyhrála dohromady dvě utkání, hovoří o tom, že se jí nedostává vnitřní sebedůvěry a potřebovala by nastartovat vítěznou sérii.

Letos dokázala vyhrát maximálně tři zápasy za sebou, to by v All England Clubu stačilo jen na osmifinále. Na dvojnásobnou šampionku žádná sláva.

Pořád ale mluvíme o Petře Kvitové , záhadné slečně, která se sama ve své formě nevyzná. A odepisovat ji před jejím největším turnajem by byla drzost, jakkoliv tomu může vše nasvědčovat.

Kdo si dnes vzpomene, že v roce 2010 došla do semifinále, aniž by předtím v kariéře vyhrála jediný zápas na trávě? Vybavíte si, jak slavného roku 2011 dorazila po finále v Eastbourne tak zničená, že nemohla vyjít do schodů a milosrdný déšť, který její start přesunul z pondělí na úterý, pro ni zachránil turnaj? Či jak měla v sezoně 2014 prohrát 3. kolo s  Venus Williamsovou , když byla v zápase horší hráčkou a nakonec vykřesala další titul?

Kouzlo Wimbledonu možná pro Kvitovou slábne, nikde jinde na světě ale nedokázala tolikrát vystoupit proti osudu a vydobýt si dnešní jméno.

Ač pro ni nejsou karty letos rozdané nijak povzbudivě, pořád platí, že na londýnské adrese SW 19 se musí s Petrou Kvitovou počítat.

Vše o tenisovém Wimbledonu 2016 čtěte ZDE »

Pondělní program najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud