Jan Jaroch
21. srpna 2017 • 18:30

Karolína Plíšková jako jednička obstála. Teď ať už žebříček neřeší

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva turnaje v botách světové jedničky má za sebou Karolína Plíšková. Na Rogers Cupu, který si mezi sebou ob rok střídají Montreal a Toronto, dosáhla na čtvrtfinále, což je její nejlepší výsledek kariéry. V horkém a dusném Masonu, předměstí Cincinnati, kde loni započala její cesta ke hvězdám, nabídla po loňském titulu semifinále. To je v téhle lokaci její druhý nejlepší výsledek. Loni při tomhle dvojboji coby hráčka, která pragmaticky vypustila olympiádu a pak vyplenila pole znavených soupeřek, posbírala 1005 bodů. Letos to je 540 bodů. Dost, nebo málo?



Na to, aby udržela první místo na světě, to zřejmě stačit nebude, jelikož si neušila dostatečný polštář. Vždyť ani kdyby coby loňská finalistka vyhrála nadcházející US Open, nemá Plíšková jistotu, že se na trůnu udrží. I v případě titulu z Flushing Meadows ji může přeskočit Simona Halepová, pokud v New Yorku zapíše finále.

A víte co? Tyhle počty jsou úplně jedno. Karolína vstřebala zkušenost, která je vyhrazena jen pár vyvoleným. Ke dvěma velkým turnajům nastoupila jako jednička a i na US Open bude vedle jejího jména tahle cifra svítit. A věřím, že ani tam neselže.

„Hlavně se z toho nepos…,“ říkával hokejový kouč Ivan Hlinka. Takovou povahu má i Plíšková. Přijala novou roli, která jí připadla, a moc si z ní nedělala. I když má daleko do laufu, ve kterém hrála loni touhle dobou, je nyní její standard dost vysoký na to, aby promlouvala do závěrečných kol těch největších turnajů. A o tohle jde v tenise především.

Za loňskou sezonu sesbírala Plíšková do US Open 2579 bodů, za letošek to je ale 4367 bodů. To je jasný důkaz, že se stále lepší a etabluje mezi absolutní špičkou. Nebýt malého atentátu, který na ni pořadatelé v Cincinnati o víkendu udělali, když ji necitlivou tvorbou programu přinutili hrát tři zápasy během 24 hodin, mohlo být ještě lépe. Plíšková ho přešla jen povytažením obočím, do ostřejší veřejné disputace o takovém zacházení se nepustila.

I to je sympatická ukázka jejího nadhledu. Ať si ho drží i co se týká boje o jedničku. Tou už jednou byla a nikdo jí to nevezme. Teď má před sebou další výzvy a všichni víme které…

Karolína Plíšková na returnu
Karolína Plíšková na returnu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud