Jan Podroužek
10. září 2014 • 14:28

Skvělý začátek, ale… Euforie dneska, bdělost zítra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Než slova o euforii a zaplavujícím štěstí po vítězství nad velkým soupeřem je cennější vypíchnout slova záložníka Lukáše Váchy. „Je to povzbuzující, ale nemůžeme to přeceňovat.“ Přesně tohle totiž může udržet českou reprezentaci v bdělosti a dovést výborně načatou kvalifikaci až do Francie.



Jasně, euforie sem patří. Ať si národ užije vydřené vítězství, ke kterému navíc výběr Pavla Vrby nedošel díky úplné náhodě, ale po dobrém poctivém výkonu. Ať tyhle tři body pěkně zazní. Vždyť Prahou zavála bronzová aura. Soupeř na mistrovství světa v Brazílii rozmačkal Španělsko i domácí tým v bitvě o třetí místo. I když teď dal nástupce Louise Van Gaala Guus Hiddink do kupy trochu oslabené mužstvo.

Ale hned po krásné vítězné noci musí přijít rychlé střízlivění. Jde přece o první utkání z deseti. Jde přece o teprve první bodíky a na Česko teď čeká říjnový výlet Turecko-Kazachstán.

To, že reprezentace povalila Nizozemce, papírově nejsilnější mužstvo „áčka“, neznamená, že přemůže i ostatní soupeře. Jen bdělá uvědomělá hlava si dokáže udržet koncentraci, neopije se prvním vítězstvím a dotáhne kvalifikaci, o které předseda FAČR Miroslav Pelta prohlásil, že se prostě musí úspěšně projít.

Takže krátká euforie a dlouhé soustředění.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud