Jan Vacek
28. ledna 2016 • 12:40

Mazuchovi se v přípravě krátí čas. Ve Spartě musí přesvědčit okamžitě

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když začátkem prosince loňského roku Ondřej Mazuch podepisoval se Spartou smlouvu na čtyři a půl roky, měli na Letné jasno. „Tohle je hráč pro základní sestavu,“ problesklo hlavami všech členů vedení. Nyní, o téměř dva měsíce později, už to tak jisté není. Rodák z Hodonína se vrací po vleklém zranění kolena, jeho výkonnost ale není ideální. A času už moc nezbývá.



Šestadvacetiletý stoper to rozhodně nemá lehké. Loni v březnu si vážně poranil koleno a musel podstoupit operaci křížového vazu. Následovala dlouhá pauza a náročná léčba. Mazuch šest měsíců nehrál fotbal, vypadl z rytmu a především kondice. Nyní už je několik týdnů fit a v plném tréninku, do bývalé formy má ale pořádně daleko.

Hlavní problém je jasný: kondice. Trenéři Sparty se snaží navrátilci zátěž dávkovat, i proto Mazuch naskakuje pouze do částí jednotlivých přípravných zápasů. Na celé utkání to zatím zřejmě není. A to je velký problém. Pro kouče Zdeňka Ščasného je totiž Mazuch ideální volbou pro spojení s Jakubem Brabcem.

I proto byl dlouho trpělivý, i když se Mazuchovi v přípravě zatím příliš nevede. Ve středečním zápase proti rumunskému Pandurii nejprve zavinil pokutový kop, poté chybnou rozehrávkou poslal soupeře do rychlého brejku. Na první pohled bylo znát, že kondice, výbušnost a obratnost pořád nejsou na úrovni, kde by měly být. Samotný hráč navíc na každém tréninku dře jako kůň, přidává si.

Ščasný to proto nechce vzdát. Dobře ví, jaká perspektiva ve vysokém zadákovi dříme. Vždyť před osudovým zraněním Mazuch sbíral starty v Evropské lize za Dněpropetrovsk, s Anderlechtem vyhrál mistrovský titul, prošel i italskou Fiorentinou.

Proto ho chce mít Sparta na jaře na hřišti. Zároveň si ale nemůže dovolit podstoupit riziko, že by Mazuch nebyl stoprocentně připravený. Následující dny tak budou pro hráče rozhodující. Musí přesvědčit, že je připravený. Že na to má. Zimní příprava plyne rychle, start domácí soutěže i dvojzápas Evropské ligy s Krasnodarem se kvapem blíží. Pražané proto musí rozseknout, zda vsadit na Mazucha nebo jít jinou cestou.

Ščasný: Vácha, nebo Mareček, bek Zahustel i rozhodnutí o Mazuchovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud