Jiří Punčochář
28. února 2017 • 20:10

Se ctí do čtvrtfinále. Než by počítala, půjde Kometa raději po obtížnější cestě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné spekulování, hokejová Kometa Brno jde přímo do extraligového čtvrtfinále. Debaty o tom, jestli by nebylo lepší začínat cestu k vrcholu předkolem, v němž by se mohl delší dobu zaražený soubor dostat do obrátek, nechali Erat a spol. u hospodských stolů. Že jim jistota nejhůř šestého místa a s tím spojený přímý postup do čtvrtfinále vytyčuje zároveň obtížnější play off? To je v závěru základní části nezajímalo.



Radovat se z postupu do šestky, který si Kometa zajistila výhrou nad Chomutovem kolo před koncem základní extraligové části, je samozřejmě potřeba s rozumem. Protože čekání na čtvrtfinále taky přináší některá významná ale. Více než týden trvající pauza a především začátek play off venku, potenciálně na Spartě, což bude těžký vstup do vyřazovací části.

Nejen vzhledem k tomu, že do finále už jednou Kometa z předkola šla, nebyla myšlenka výhodnosti sedmého místa v tabulce úplně od věci. Pokud se série na tři vítězství rozehraje doma tak, že po pár dnech skončí, skutečně může předkolo přinést jiskru do týmu a sebevědomí z vyhraných zápasů a šmrnc do play off.

Kometa však ještě akutněji potřebovala jiné sebevědomí, a to z úspěšně zvládnutého zápasu o šestku. Dlouho v sezoně se jí nedařilo potvrdit svůj vzestup. Po každém z důležitých vítězství vždycky zase padla do útlumu. Až v 51. kole ne. V neděli vyhrála v Liberci, v úterý s Chomutovem a může se uklidnit. Tím, že zabrala v utkání, v němž „nutně“ potřebovala, si ověřila, že do play off znovu může jít bez strachu.

Porvat se o šestku pro ni bylo to nejlepší, co mohla udělat, a udělala to víc než dobře.

Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud