Michal Koštuřík
13. září 2014 • 09:53

Mistr propadl. Kocovina, nebo únava? Repríza finále Zlínu napoví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říká se tomu mistrovská kocovina. Tento drsný bolehlav po prvním extraligovém kole ohrožuje hokejový Zlín, který po špatném výkonu odevzdal tři body nováčkovi z Mladé Boleslavi. Výborný a spol. přitom dorazili na Moravu po děsných patáliích na cestě, do zápasu šli bez pořádného rozcvičení a v jejich kotli nefandil jediný fanoušek. Přesto favorita přebruslili, přehráli a vyhráli 5:2.



Uff, to byl opravdu šok. Co z něho vyvozovat? Je Zlín zmlsaný titulem, čeká ho v nové sezoně pád z výšin? Jeden zpackaný zápas na to nemůže dát správnou odpověď. Na mužstvo spíš dolehlo cestování ze Švýcarska, kde těsně před startem ligy zápolilo v Lize mistrů se silným Fribourgem. Vždyť v extraligové premiéře se natrápili všichni čeští zástupci v evropské soutěži.

Na výpadek Vlachovy družiny ale bylo nejvíc vidět. Výsledek je otřesný a hra opravdu neměla ani průměrné parametry. Bezradnost šampionů byla zarážející a v ostrém kontrastu s rychlonohým protivníkem. Za Kašíkova záda padaly zvláštní góly, hrdina posledního play off se svezl s bídou spoluhráčů před sebou.

Nevyladěnost mistrovského souboru nabídla nováčkovi vítězství, ve které snad ani tajně nedoufal. Jak na tom Čajánkovo komando v současnosti je, to ukáže až nadcházející moravský dvojboj v Brně a v Olomouci. Hlavně nedělní repríza jarního finále na ledě Komety bude mít po dnešku mimořádnou prestiž a důležitost.

K panice rozhodně není důvod, jako ostrý budíček však kolaps s Mladou Boleslaví musí posloužit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud