Pavel Janega
17. listopadu 2015 • 05:20

Test číslo 2. Trenér Vrba protočí sestavu. Béčko? To ani náhodou

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sestava se protočí. V přípravném utkání s Polskem nastoupí ti, kteří v pátek proti Srbsku (4:1) hráli pár minut nebo vůbec. Trenér Pavel Vrba ale zdůrazňuje: „Slabší sestava to nebude. Z naší strany nastoupí opět silný tým!“ V akci uvidíme i reprezentační (staro)nováčky Lukáše Bartošáka nebo Kamila Vacka. A proč by si zrovna oni nemohli říct o nominaci na EURO 2016? Jeden je oporou Liberce, druhý září v polské lize...



Význam úterního utkání ve Wroclawi zvětšuje jeden podstatný fakt – zkušebních zápasů už moc nebude. V březnu ještě čeká český tým jeden sraz, pak následuje až soustředění v Rakousku před EURO ve Francii. Prostor pro testování se tedy celkem rychle zmenšuje.

„Někteří hráči kvalifikaci nezačali a nyní se objevují v nominaci pravidelně. Není důvod, aby se neobjevovali dál. Nováčci, kteří tady jsou, mají dveře otevřené,“ prohlásil Vrba.

A co víc – třeba si někdo řekne o základní sestavu. To se týká například Václava Procházky, který se pravděpodobně s Michalem Kadlecem porve o vstupenku na pozici stopera vedle Tomáše Sivoka. Z toho důvodu, že Marek Suchý, který je po vyloučení v Nizozemsku v trestu, vyfasoval trest pro úvodní utkání na finálovém turnaji.

Ale nezapomínejme ani na Tomáše Kalase. Ten sice v Middlesbrough hraje pravého beka, ale v podstatě "jen" díky své univerzálnosti. O tom, že je skvělý stoper, už fanoušky přesvědčil mockrát. Tak proč mu na tomto postu nedat šanci i v úterý alespoň na 45 minut?

Vrba slíbil, že si zahrají všichni. Jeden muž ze současného týmu přeci jen nejspíš zůstane na lavičce – brankář Tomáš Koubek. Vrba s trenérským štábem prodiskutoval variantu, že by liberecká jednička odchytala alespoň poločas, o jeho případném premiérovém startu se ale nakonec rozhodne až podle vývoje hry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud