15. listopadu 2015 • 04:59

Co ukázal zápas Čechů: Vaclík je jistota, Limberský v ohrožení?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen tak dál, pánové! Stejně jako v Nizozemsku ukázal přípravný duel české reprezentace se Srbskem (4:1) více pozitivních věcí než těch negativních. Co se svěřencům Pavla Vrby podařilo a kde ještě mají rezervy? Pojďme si shrnout klíčové body.



Plašil jako Rosický?
První poločas nebyl z české strany ideální, zato druhý se povedl. Vrba přisuzuje zásluhu třeba Jaroslavu Plašilovi, kterého poslal na hřiště zkraje druhé půle. „Střídání nám pomohlo. Hra se výrazně zlepšila,“ řekl po zápase. Můžeme předpokládat, že na Plašilovy zkušenosti začne Vrba sázet víc a víc. A třeba právě na podhrotové „volnější“ pozici, pokud se nerozehraje Tomáš Rosický.

Vaclík místo Čecha: Jistota
Roste z něj špičkový gólman. Sezonu po sezoně zaznamenává výkonnostní progres. V pátek to znovu dokázal. Například hned v úvodu vyčapal solidní příležitost, kterou nastavil průběh zápasu. „To mohlo skončit gólem,“ ocenil důležitý zákrok trenér Pavel Vrba. Z branky asi Petra Čecha nevyžene, ale pokud by se česká jednička zranila, český fanoušek se s Vaclíkem nemá čeho obávat.

Vaclík si návrat domů užil. Ale trenéra kvůli tomu nepřemlouval
Video se připravuje ...

Zklamání: Bořek Dočkal
Letenského záložníka už delší čas trápí výkyvy formy. Zápas se Srby mu vyloženě nesedl, a celkem brzy střídal. Až po jeho odchodu se začalo českému týmu dařit. „Rozhodně to ale nebylo Bořkem, v žádném případě. Myslím, že v první půli hrála nepřesně spousta hráčů,“ zastal se Dočkala reprezentační kouč. To ale nemění nic na tom, že záložník musí přidat. Ve Spartě i reprezentaci.

Limberský v ohrožení?
Přetlak na levé straně obrany se nevyřešil, spíš ještě víc zamotal. Daniel Pudil byl velice aktivní, připravil dvě branky. A od deníku Sport dostal nadprůměrnou známku 8. „Víte, že ve svém klubu na jaře nenastupoval, teď mu pomohlo, že hraje pravidelně. To se na jeho výkonu projevilo,“ pochvaloval si Vrba. Může Pudil ohrozit dosud pevnou pozici Davida Limberského?

Defenziva + efektivita v koncovce
Na co Češi sáhli, to vyšlo. Čtyři góly jsou výsledkem velice efektivní ofenzivy, kterou doplnila tentokráte o něco jistější defenziva. Pár chyb se dopustila, ty je potřeba nyní zanalyzovat. Pro EURO ale zůstává velkým příslibem. „Čtveřice obránců to zvládla velice dobře. Všichni hráli důsledně,“ těšilo Vrbu. Ovšem na první čisté konto český tým pod jeho vedením stále čeká.

Sivok nastartoval Česko gólem: Pudil to krásně kopnul a já měl štěstí
Video se připravuje ...

Nováček Zahustel: Doufal jsem v nějakou minutku, gól je splněný sen
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud