Richard Šíma
22. července 2015 • 22:50

Kdo chce kam... Baník pokračuje v nastaveném amatérském trendu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viděl jsem hrůzostrašnou generálku Baníku proti Karviné a ano, souhlasím, pokud toto mužstvo nespadne z ligy, bude mít důvod k oslavě. Ale může se někdo divit? Jak dlouho už se vedení klubu prezentuje přehmaty, za něž by manažer v jiném, profesionálně vedeném ligovém klubu dávno letěl?



Jako by nestačil zimní úlet s vyhazovem koučů Svědíka s Korytářem, po němž přišel strmý sešup. Jako by nestačil nábor hráčů, kteří by se složitě uchytili v druhé lize. Sérii letních průšvihů nastartoval způsob, jakým Baník ztratil Milana Baroše. Co na tom, že jiného kvalitního útočníka neměl.

Následovala ztráta obránce Vojtěcha Štěpána. Co na tom, že teď už Baník nemá ani dobrého pravého beka. Mohl ho mít, domluvil se s Patrikem Dresslerem. Trenér Korytář o něj stál a hráč už byl domluven i na podmínkách.

Jenže šéf Baníku Petr Šafarčík byl na zahraniční cestě a nikdo jiný nemohl s Dresslerem podepsat smlouvu. A tak se ozvaly Teplice a hráče Baníku vyfoukly... A Ostrava zatím podepsala jediného nového hráče. Může za takovou práci brát někdo plat?

Deník Sport už mnohokrát upozorňoval, že ostravský klub musí být řízen profesionálním sportovním šéfem a že mu chybí také pořádný skaut. Ale majitel klubu Šafarčík se rozhodl pokračovat v nastoleném amatérském trendu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud