Štěpán Filípek
27. října 2015 • 21:00

Penalty proti Dukle v Jablonci? Rozhodčí nemají stejný metr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonec. Pelta. Penalta v poslední minutě. Tohle spojení je v českém fotbale třaskavé jako výbuch Krakatitu. A přesně na něj došlo v zápase s Duklou. Před očima předsedy FAČR Miroslava Pelty zachránil pokutový kop jeho týmu remízu (3:3). Když se k tomu přidá pochybné jméno sudího Jiřího Jecha, emoce logicky vzplály.



Skutečnost, že Pelta působí v dvojjediné pozici šéfa klubu i celé asociace, je nešťastná, na tom se snad shodnou všichni – tedy kromě něho. I kdyby nic pro dobro Jablonce nezařizoval, podezření se nezbaví a už jeho funkce sama o sobě mnohé přinutí i k nevyžádaným službám. Je tu však ještě jeden, možná vážnější problém.

Druhá penalta proti Dukle nařízena být mohla, nehledě na to, že neexistuje pravidlo, že se v 90. minutě nemá (v Jablonci) pískat. Jenže domácí rozhodčí nemají stejný metr, a to ani v rámci jednoho utkání. Stejnou situaci posuzují odlišně, typickým případem je vražení do protihráče v šestnáctce.

Být ligovým fotbalistou, budu mít pořádný maglajz v tom, jak mám vlastně hrát. Navíc když to sami či pak komise rozhodčích v čele s Dagmar Damkovou často podpoří gumovým výkladem pravidel, včetně legendárního legálního „lehkého přistrčení“, s ohledem na posuzovaného sudího či tým, v jehož (ne) prospěch verdikt padl.
V české lize si zkrátka každý píská, jak (Roman Berbr) chce.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Dukla 3:3. Domácí zachránili bod z penalty
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Zářil Hrubeš s asistenty, Franěk vyhořel
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud