Tomáš Vrábel
30. prosince 2015 • 12:10

Liberec a první extraligový titul? Tygři jdou ve stopách Chicaga

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když sledujete hru Liberce v aktuální sezoně, je to, jako by se vám na ledě promítala učebnice moderního hokeje. Dřív na severu Čech měli problémy, bylo až trestuhodné, jakých výsledků dosahovali v tak skvělých podmínkách, ale nyní jsou na cestě, která může prolomit historické rekordy extraligy. A to už není náhoda.



Vítězové základních částí mají v play off problémy, ale žádný z nich v extralize nedominoval podobným způsobem. Čtrnáctibodový náskok po 31. kole je v extralize výjimečný. Proto bych Liberec nehodil do pytle s ostatními vítězi dlouhodobé části.

Bílí Tygři jsou jinde.

Svým stylem vyčnívají. Dokážou se udržet v útočné třetině, kde pálí z připravených pozic, ve střelecké převaze jsou nejlepší v celé soutěži. Ve stejné statistice vládne NHL v posledních šesti letech Chicago a jsou z toho tři Stanley Cupy.

Na play off se však musí připravit i Liberec. Hraje se v něm jiný hokej, defenzivnější a opatrnější, pokud se ale bude držet své šablony, bude pro soupeře hra bez kotouče ubíjející a dřív či později podlehnou. Víru mu dodává i to, že s žádným celkem první pětky extraligové tabulky nemá zápornou bilanci.

Historie Bílým Tygrům moc nepřeje, ale zrovna v jejich případě se nabízí být optimistou, který věří, že nejatraktivnější hokej vede k úspěchu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud