10. listopadu 2017 • 14:14

Unikát na Atletovi roku: Špotáková s Vadlejchem zazpívají duet

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po úspěšné sezoně si oštěpaři Barbora Špotáková a Jakub Vadlejch postaví ještě jedné výzvě. Při sobotním vyhlášení Atleta roku (21.20, PP ČT 1) společně zazpívají duet. Naváží tak na tradici atletických vyhlášení, při nichž už vystupovali překážkář Petr Svoboda nebo desetibojař Roman Šebrle.



Tentokrát se na pódiu představí favorité letošní ankety. Špotáková má za sebou titul mistryně světa z Londýně a vítězství v Diamantové lize. Také Vadlejch triumfoval v Diamantové lize a na světovém šampionátu získal stříbro.

„Na slavnostní galavečer se moc těším, je to pro mě vždy jeden z nejhezčích atletických večerů roku. Zároveň to letos pro mě bude trošku stres, protože si spolu s Jakubem Vadlejchem vyzkoušíme pěvecký duet, což bude pro mě nové a netradiční,“ svěřila se Špotáková.

„Zpívání mám moc rád, vždy jsem byl ve škole jedním z tahounů. Nikdy jsem ale v podobné roli před publikem nebyl a je to pro mě velká výzva,“ řekl Vadlejch.

Špotáková: Oslavy po titulu? V sobotu pojedu na Tři sestry
Video se připravuje ...

Slavnostní galavečer Atlet roku je tradičně pojat jako hudebně zábavná show. V předcházejících letech v pěveckém duetu s Monikou Absolonovou účinkoval například překážkář Petr Svoboda či bývalý výškař a současný ředitel Českého atletického svazu Tomáš Janků. Samostatný pěvecký výkon předvedl například Roman Šebrle. Taneční vystoupení předvedly čtvrtkařky z tréninkové skupiny Rychlý holky.

O pořadí v anketě rozhodovalo 167 hlasujících z řad činovníků, trenérů a zástupců médií. Ti zvolili elitní desítku, v které jsou Petr Frydrych (oštěp), Zuzana Hejnová (400 m překážek), Adam Sebastian Helcelet (víceboje), Jakub Holuša (1500 m), Radek Juška (dálka), Pavel Maslák (400 m), Filip Sasínek (1500 m), Tomáš Staněk (koule), Barbora Špotáková (oštěp) a Jakub Vadlejch (oštěp). Vyhlašovat se budou též kategorie objev, junior a trenér roku.

Slavnostním galavečerem budou provázet Monika Absolonová a Aleš Háma, kteří moderují Atleta roku již pojedenácté. V průběhu večera vystoupí například Ewa Farna, Jana Kirschner, Michal Hrůza, Mirai, Jelen nebo Slza.

Česká oštěpařka Barbora Špotáková absolvovala vojenský výcvik
Česká oštěpařka Barbora Špotáková absolvovala vojenský výcvik

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud